Onze werkwijze

Op al onze vestigingen werken we volgens onze eigen Leren Leren-methode: een bewezen leermethodiek, gericht op het aanleren en verbeteren van studievaardigheden, zoals plannen, samenvatten, structureren en zelfstandig werken. Deze manier van werken ontwikkelden we samen met Tilburg University.

Leerlingen krijgen een overzichtelijk planboekje, waarin ze  hun persoonlijke doelen, weekplanningen en de studievoortgang kunnen bijhouden.  We gaan aan de slag met leermethodes zoals samenvatten, mindmapping en het creëren van tijdslijnen.

Elke leerling is uniek. En leert op een eigen manier. Daarom staat bij Studiekring de leerling altijd centraal. Iedere leerling krijgt begeleiding op maat en persoonlijke aandacht in het behalen van leerdoelen in een eigen plan van aanpak.. Waarbij we er altijd naar streven om de leerling zo snel mogelijk zelfstandig te laten zijn.

Ouders/verzorgers worden nauw betrokken in de begeleiding. Dit doen we onder andere door middel van ons online leerlingvolgsysteem. Als ouder is het mogelijk om hier planningen, persoonlijke doelen, voortgangsverslagen en andere afspraken in te zien. Regelmatig bespreken we met de ouder, kind en desgewenst de school hoe het gaat. Indien nodig passen we ook onze begeleiding aan.

Hoe werkt onze werkwijze in de praktijk?

 1. Kennismaken – We willen in een intakegesprek de leerling graag leren kennen. We kijken naar wat al goed gaat en naar waar we samen nog aan moeten werken, bijvoorbeeld op het gebied van studievaardigheden, werkhouding en motivatie. Daar spelen we op in. In een persoonlijk gesprek (met ouder en leerling), en door middel van de studievaardigheden- en motivatietest, bekijken we hoe we de zelfstandigheid van de leerling kunnen bevorderen. Dat werken we uit in een plan van aanpak.
 2. Plan van aanpak – Aan de hand van het intakegesprek en de testuitslag, stellen we een persoonlijk plan van aanpak op. Op maat voor de leerling, met persoonlijke leerdoelen en aandachtspunten. Het plan van aanpak is het uitgangspunt van de begeleiding.
 3. Samen helpen – We houden jou, je ouders en school natuurlijk op de hoogte van de voortgang. In ons online leerlingvolgsysteem HOMi kunnen jullie voortgangs-verslagen lezen én vinden jullie de planning, persoonlijke doelen, feedback en andere afspraken terug. Er bestaat ook een leerling-app van HOMi, een persoonlijke, beveiligde omgeving, waarvoor jij 24/7 toegang krijgt.
 4. Doen! – Aan de slag. Want we willen natuurlijk resultaat boeken. De leerling werkt in een prettige omgeving aan zijn doelen met oefen- en voorbeeldmateriaal van onze eigen Leren Leren-methode. Onder deskundige begeleiding.
 5. Zelfstandigheid – Meer structuur, meer zelfstandigheid, beter plannen, meer rust rond huiswerk. Wij versterken het vermogen om te leren.
 6. Blijvend effect – Van de ondersteuning van Studiekring heeft de leerling zijn hele leven plezier. Sterk ontwikkelde studievaardigheden en een gezonde dosis zelfvertrouwen zijn blijvend. In een wereld waarin je steeds weer nieuwe kennis nodig hebt, is dat heel waardevol.

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

 • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
 • Experts in alle schoolvakken
 • Voor vmbo, havo en vwo
 • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
 • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
 • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2021 Studiekring BV 085 - 049 82 00