Blog - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Heb je na je examen gehoord dat je niet in één keer geslaagd bent en met een herkansing de mogelijkheid hebt om een onvoldoende weg te werken? Of wil je de kans benutten voor een hoger cijfer om zo je kansen om toegelaten te worden tot een bepaalde vervolgstudie te vergroten?

Studiekring wil jou hiermee helpen! Daarom organiseren we in het weekend van 15 en 16 juni in Houten (Utrecht) herexamentrainingen.

Voor iedere ouder komt ooit dat moment: je kind gaat van de veilige, bekende lagere school naar de brugklas. Een hele verandering. Zowel voor je kind als voor jou. Hoe kun je nou als ouder je kind het beste begeleiden in deze belangrijke periode in zijn/haar leven? Wij hebben voor jou vijf tips op een rijtje gezet.

Hoe zag jouw laatste rapport eruit? Was je tevreden? Of zijn er cijfers die eigenlijk wat beter kunnen? Je kan bij ons terecht voor je eindsprint of voor een goede start van het nieuwe schooljaar. Test hier of jij hulp kunt gebruiken.

Jawel, hij staat weer voor de deur: de eerste toetsweek van het schooljaar. Voor veel leerlingen én ouders staat dit gelijk aan stressvolle weken. Want hoe krijg je je kind aan het leren, zodat er mooie cijfers gescoord worden? Wij hebben 8 tips voor je op een rijtje gezet.

De eindexamens zijn begonnen. Spannend, maar vooral ook leuk! Je sluit immers je middelbare schoolperiode af. Wij geven nog wat tips om die laatste week door te komen.

Succes

Hij is er altijd, maakt op de meest ongelegen momenten herrie en drijft menig ouder tot waanzin: de smartphone van zoon- of dochterlief. Vooral als je kind huiswerk moet maken lijkt het scherm een magische aantrekkingskracht te hebben. De oneindige stroom aan meldingen en appjes lijken vooral een negatief effect te hebben op de concentratie van je kind. Maar is die smartphone echt alleen maar kommer en kwel?

Blog oktober Smartphone

Heb je altijd al willen weten wat een begeleider allemaal bij Studiekring doet?  Een korte introductie van Vivianne. Inmiddels is zij een jaar begeleider bij Studiekring Oud-Beijerland.

Foto blog Vivianne new

 

Het schooljaar is alweer een tijdje bezig. Merk je dat je puber nog niet echt lekker in het ritme zit of vallen de eerste resultaten misschien wat tegen? Geen paniek, er is nog genoeg tijd om weer op het juiste spoor te komen. Zorgen dat je zoon of dochter bij is met het huis- en leerwerk is daarbij essentieel. Daarom hier een paar simpele tips en trucs.

advies

Ieder kind zal vroeg of laat wel eens aan zichzelf twijfelen. Dat is volstrekt normaal. Het wordt echter een probleem als je kind zich zo verlamd voelt door faalangst dat hij/zij daar onder gaat lijden. Hoe kun jij als ouder dit gedrag herkennen en wat kun je er aan doen?

Blog oktober Faalangst

Vakantie = uitslapen, leuke dingen doen met vrienden en vooral niet aan school denken. Alhoewel, heel veel coole activiteiten die je in de vakantie doet, kunnen alvast bijdragen aan een goede start in het nieuwe schooljaar. Hoe? Lees deze 5 tips en word super slim tijdens je vakantie.
box blog