10 vragen aan een vestigingsmanager - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

In februari vierde een van onze grootste vestingen haar 10e verjaardag. Dat was reden voor een feestje. 10 vragen aan Wouter Veldhuis, vestigingsmanager in Woerden.

woerden

 

graffiti-woerden1. Wat wilde jij vroeger eigenlijk worden?
Héél vroeger wilde ik houthakker worden, dat is 'm duidelijk niet geworden. Op de middelbare school koos ik een zo breed mogelijk pakket. Toen heb ik economie gestudeerd en daarna als managementconsultant gewerkt. Al die tijd wist ik eigenlijk niet wat ik wilde doen. Totdat ik een keer mee ging met een vriendin die vestigingsmanager was: dat beviel me wel.

2. Wat vond je dan zo leuk aan vestigingsmanager zijn?
De combinatie van het runnen van een vestiging en het aansturen van docenten. Het is leuk om daar echt een team van te maken. En natuurlijk het contact met de leerlingen.

3. Wanneer ben je vestigingsmanager geworden?
In maart 2010, dus al bijna 5 jaar.

4. Woerden bestaat nu 10 jaar, hoe heb je dat gevierd?
Iedereen kreeg natuurlijk taart en de leerlingen hebben de muur in het trappenhuis versierd met 'Studiekring-graffiti'. Ze mochten hun creativiteit de vrije loop laten en dat is heel leuk geworden!

5. Wat vinden leerlingen bij jou van de begeleiding?
Veel leerlingen hebben er bij de intake niet echt zin in. Maar als ze begonnen zijn merken ze dat de begeleiding wel helpt. Ze hebben meer rust. De cijfers worden beter. Als je ze één-op-één spreekt, hoor ik dat ook van ze terug.

6. Wat is het effect van onze app in de begeleiding?
Dat werkt goed! Bijna iedereen gebruikt de app. Leerlingen vinden het prettig dat ze zelf taken kunnen inplannen, beheren en afvinken.

7. Hoe is jouw contact met ouders?
Dat vind ik een van de leukste dingen van het werk. In de gesprekken met ouders kun je de puntjes op de i zetten. En daardoor kan ik even boven het dagelijkse werk hangen en reflecteren op een doorlopende leerlijn. Heel nuttig. De meeste ouders zijn ook tevreden en blij met wat we doen.

8. En wat heb jij zelf geleerd de afgelopen jaren?
Ik leer ontzettend veel van het leidinggeven aan een diverse groep mensen. Woerden is een van de grootste vestigingen met een team van ongeveer 12 mensen. Ik bespreek veel met ze. Ik vind het belangrijk dat mijn docenten goed in hun vel zitten, dan gaat het werk ook beter.

graffiti-woerden29. Wat doe jij als je geen vestigingsmanager bent?
Ik ben ook nog docent aan de opleiding HRM op de Hogeschool Utrecht. Verder vind je mij vaak op de fiets: ik doe veel toertochten en train daarvoor. En ik heb twee dochters, daar gaat natuurlijk veel tijd in zitten.

10. En wat doe jij over 10 jaar?
Dan werk ik nog wel bij Studiekring. Dan doe ik nog meer verschillende dingen en projecten. Dus op naar de volgende 10 jaar!

 

 

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.