3 keer leren is key - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Elke leerling leert anders voor een toets. De één vindt het fijn om een samenvatting te maken, de ander stelt een mindmap op. En natuurlijk leer je voor elk vak op een andere manier. Maar 1 ding is voor iedereen hetzelfde: om de stof – voor welk vak dan ook – het beste te onthouden geldt het ‘3x inplannen principe’. Leer de stof 3x helemaal van voor tot achter. Bij Studiekring leren wij dit aan al onze leerlingen.
agenda

In de Studiekring huiswerkplanner app staat het ‘vast’. Een leerling die zijn leermomenten voor een toets inplant, kiest hier sowieso 3 momenten voor. Heb je volgende week vrijdag een toets? Dan leer je bijvoorbeeld op maandag en dinsdag en op donderdag herhaal je alles nog een keer. Op die manier onthoud je de stof het allerbeste. Waarbij je natuurlijk ook niet moet vergeten om oefenopgaven te maken En misschien een overhoormoment moet inplannen met je vader of moeder.

Het is dus belangrijk dat je op tijd begint met het voorbereiden van je toetsen. Want anders raak je in tijdnood. En kun je nooit meer 3 leermomenten inplannen. Het vergt discipline, maar het werkt uiteindelijk wel!

Kun jij hulp gebruiken bij het plannen van je huiswerk? Denk dan eens aan huiswerkbegeleiding of studiecoaching.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.