3 keer leren is key

agenda.jpg

Elke leerling leert anders voor een toets. De één vindt het fijn om een samenvatting te maken, de ander stelt een mindmap op. En natuurlijk leer je voor elk vak op een andere manier. Maar 1 ding is voor iedereen hetzelfde: om de stof – voor welk vak dan ook – het beste te onthouden geldt het ‘3x inplannen principe’. Leer de stof 3x helemaal van voor tot achter. Bij Studiekring leren wij dit aan al onze leerlingen.

In de Studiekring huiswerkplanner app staat het ‘vast’. Een leerling die zijn leermomenten voor een toets inplant, kiest hier sowieso 3 momenten voor. Heb je volgende week vrijdag een toets? Dan leer je bijvoorbeeld op maandag en dinsdag en op donderdag herhaal je alles nog een keer. Op die manier onthoud je de stof het allerbeste. Waarbij je natuurlijk ook niet moet vergeten om oefenopgaven te maken En misschien een overhoormoment moet inplannen met je vader of moeder.

Het is dus belangrijk dat je op tijd begint met het voorbereiden van je toetsen. Want anders raak je in tijdnood. En kun je nooit meer 3 leermomenten inplannen. Het vergt discipline, maar het werkt uiteindelijk wel!

Kun jij hulp gebruiken bij het plannen van je huiswerk? Denk dan eens aan huiswerkbegeleiding of studiecoaching.

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2021 Studiekring BV 085 - 049 82 00