Apps waar je wat aan hebt - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Apps leiden leerlingen niet alleen maar af, ze kunnen er ook veel van leren. Naast alle spelletjes worden er ook veel educatieve apps ontwikkeld. Ook Studiekring ontwikkelde er één waarmee je makkelijk kunt plannen. Een aantal handige apps voor leerlingen op een rijtje:

Nuttige apps

WRTS mobile
Met WRTS heb je niemand anders meer nodig om je te overhoren. Je kunt jezelf wanneer je maar wilt de opgegeven woordjes voor die Franse overhoring stampen. Je maakt eigen woordenlijsten die je overal weer kunt opzoeken. De app geeft de score zodat het meteen duidelijk is of de woordjes wel voldoende geleerd zijn.

50 talen leren
Met deze app kun je zonder voorkennis moeiteloos in Albanië een brood bestellen of de weg vragen. Met de 50talen-methode met een combinatie van audio en tekst leer je razendsnel een vreemde taal. De app is verkrijgbaar in meer dan 40 talen en in ongeveer 1600 talencombinaties. Je kunt de audiobestanden downloaden en daar op elk moment naar luisteren. Veel plezier in Albanië! 

Kids Timer
De naam doet misschien wat kinderachtig aan, maar niets is minder waar. Iedereen weet dat het lastig is je lang en goed te kunnen concentreren. Deze app monitort je concentratie. Het werkt simpel: een snelle blauwe klok van maximaal 12 minuten zet je voor een korte taak of het maken van een aantal opgaven onder tijdsdruk. Een langzame rode klok van maximaal 1 uur gebruik je voor een minder intensieve maar langere taak. Als de klok gaat, is het even tijd voor iets anders.

Onze Taal
Hoe zit het nu ook alweer met die d's? De titel zegt het al, deze app heeft te maken met onze eigen taal: het Nederlands. Of je er nu mee opgegroeid bent of deze taal later hebt geleerd, die d's en t's blijven best lastig. Deze app helpt je bij alle twijfels die je hebt over de Nederlandse taal. Wil je weten wat het lijdend voorwerp is, wanneer je enkele of dubbele aanhalingstekens moet schrijven of wat de bijvoeglijke bepaling is? Deze app legt het je uit aan de hand van voorbeelden.

Der Die Das
Een app waarmee je in een handomdraai de Duitse naamvallen van vrijwel alle woorden op kan zoeken. Daarnaast kun je de app als woordenboek gebruiken voor verschillende talen, kun je met een spel jezelf toetsen en je kunt er uitleg vinden over de taalregels.

Studiekring Huiswerkplanner
Als leerling van Studiekring kun je gratis gebruik maken van de Studiekring Planner App. Deze app is de perfecte aanvulling op je agenda of Magister. Je plant alle toetsen, huiswerkopdrachten en de momenten waarop je hieraan wilt werken. Ook dagen waarop er geen begeleiding is, kun je inplannen. Verder kun je taken aftekenen, cijfers bijhouden en het rooster en rapporten bekijken. Wij zijn natuurlijk van mening dat deze app niet mag ontbreken in je digitale huishouding.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.