Bijles vanuit huis - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Bijles vanuit je luie stoel? Dat kan met online bijles van Studiekring! Gewoon van achter je pc. Lekker thuis blijven en toch al je vragen stellen aan een bijlesdocent. Voor elk vak is er een docent online beschikbaar, ook in het weekend of ’s avonds. Maar hoe werken die online bijlessen precies? En wat heb je ervoor nodig? We vroegen het Candy Lo-A-Foe, coördinator online bijles bij Studiekring en Rianne van Gorp, wiens zoon al jaren online bijles volgt. ‘Online bijles is voor ons de ideale oplossing.’

contact

Wat is nou het verschil met de ‘gewone’ bijles?
Candy: “Er zit eigenlijk heel weinig verschil tussen de online en de ‘gewone’ bijles! Behalve dat de online bijles via de pc gaat. Onze docenten zitten op vaste locaties door het land en geven vanuit daar les in bijna alle vakken. We werken met een speciaal bijlesprogramma, een beetje zoals Skype maar dan uitgebreider. Je ziet elkaar via de webcam en met een liveboard zie je ook wat de ander tekent of schrijft. De leerlingen sturen van tevoren de stof op, bijvoorbeeld door met hun smartphone foto’s te maken van hun boeken. Docenten hebben zelfs grafiekpapier en een tekentablet, dus ze kunnen alles uitleggen wat ze in een gewone bijles ook zouden doen”.

Heb je daar als leerling dan niet overdreven veel apparatuur voor nodig?
“Helemaal niet! Wij vragen van leerlingen een laptop of pc met webcam, een headset en een internetverbinding. Bijna iedereen heeft dit tegenwoordig wel. Ook voor ouders is dit geen drempel. En we doen altijd een testsessie zodat we zeker weten dat het werkt!”

Waarom denk je dat leerlingen kiezen voor online bijles?
“Niet op elke vestiging is voor elk vak meteen een geschikte docent beschikbaar. Met online bijles is er wél altijd een docent en kun je dus heel snel starten. Daarnaast is het natuurlijk lekker makkelijk om gewoon thuis te blijven. Hierdoor kunnen we het ook goedkoper houden; de online bijles kost maar €29,50,- per uur. En omdat het zo laagdrempelig is, kun je ook bijlesafspraken maken in het weekend of ’s avonds”.  

Hoe ervaren leerlingen en ouders online bijles?
Rianne van Gorp: “Mijn zoon Ron volgt al jaren online bijles wiskunde bij Studiekring. Het grootste voordeel is dat het echt 1-op-1 bijles is zonder dat Ron ervoor de deur uit hoeft. De docent is bovendien heel flexibel. De bijles is vaak ’s avonds, maar dat wisselt ook nog wel eens. Grappig is dat Ron zijn docent nog nooit in het echt heeft gezien. Maar hij vindt dit geen enkel probleem! Ze spreken en zien elkaar net zo goed via de webcam. Voor mij is het heel fijn dat hij thuis kan blijven en niet ver hoeft te fietsen. Ik vind het een ideale uitkomst om op deze manier bijles te krijgen. Hij zit nu in 6 vwo, dus nu alleen nog de laatste loodjes”.

Er volgen op dit moment ongeveer 30 leerlingen online bijles bij Studiekring. Ben je benieuwd of het ook wat voor jou is? Kijk dan hier.

 

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.