Boekenweek 2017 van start: 3x tips voor het vak Nederlands - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Dat boeken helemaal niet saai of ouderwets zijn, bewijst deze week maar weer. Het is namelijk sinds gisteren Boekenweek! Negen dagen lang feest met veel aandacht voor nieuwe boeken, mooie verhalen en oude klassiekers. Ideaal om weer eens wat extra aandacht aan Nederlandse literatuur te geven. En dus aan het vak Nederlands!
boek2

Ieder jaar eind maart is het weer zover:  de Boekenweek. Niet te verwarren met de Kinderboekenweek trouwens, die eind oktober is. Tijdens de Boekenweek zijn er volop dingen te doen die het vak Nederlands nét wat leuker maken:

1. Tijdens de Boekenweek draait het natuurlijk om boeken. Speciaal voor scholieren wordt er een live boekenshow op Youtube georganiseerd. Dit is de Boekenweek live! Op 29 maart om 13 uur kun je kijken naar een livestream op Youtube, waarbij de mooiste boeken worden besproken. Scholieren zitten aan tafel met Herman Koch, de Boekenweekauteur van 2017. Onder leiding van presentator Arie Boomsma. Dat is nog eens op een leuke manier een les Nederlands volgen! Je vindt de livestream hier.

2. Wat is er nou leuker dan zelf een tof verhaal schrijven? Neem bijvoorbeeld het korte verhaal, waar Herman Koch ook in uitblinkt. Schrijf in een half uurtje een kort verhaal van maximaal een A4tje en lees het voor aan je klas. Dit kan natuurlijk ook in groepjes. Wie weet wat voor verborgen, creatieve schrijvers jullie ontdekken. Wellicht wordt de interesse voor schrijven en het verhaal opgewekt. De Boekenweek biedt overigens ook opdrachten voor leerlingen in klassikale setting aan. Meer weten? Check ze hier.

3. De Boekenweek is natuurlijk ook een goed moment om weer eens een nieuw boek te kopen. Tijdens de Boekenweek is in elke boekhandel het Boekenweekgeschenk gratis, bij aankoop van minstens €12,50 aan boeken. Dit Boekenweekgeschenk is op 2 april tevens je vervoersbewijs bij de NS!

Is Nederlands een vak wat je niet zo goed ligt? Denk dan eens aan een bijles Nederlands in een Studiekring vestiging in de buurt.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.