Column: goede huiswerkvoornemens - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Flore van Lier (15) zit in 4 vwo en volgt huiswerkbegeleiding bij Studiekring in Eindhoven. In een reeks van 3 columns vertelt ze over het wel en wee van school en huiswerk maken. En over haar ervaringen bij Studiekring natuurlijk.

Flore website

Een nieuw jaar! Dus ook met frisse moed weer naar school. Huiswerkvoornemens zijn moeilijk te verzinnen. Helemaal als je ze langer wil volhouden dan 1 januari. Ik wilde 2017 goed beginnen en vroeg me af hoe je eigenlijk een voornemen vol kan houden. Wat navraag bij vrienden én mijn grote vriend meneer Google leverden 2 goede tips op. Hiermee moet ik mijn studieplannen toch ten minste tot maart kunnen volhouden.

1. Beloon jezelf als je iets goed doet. Stel, je voornemen is om je huiswerk op tijd af te hebben en je hebt het heel januari volgehouden. Beloon jezelf dan in februari met een middagje winkelen of ga samen met je beste vriendin naar de film. Zo blijf je gemotiveerd!
2. Stel je voornemens positief op. Simpel gezegd: formuleer ze op een positieve manier. Zeg dus bijvoorbeeld ‘ik begin voortaan een week van te voren met leren voor mijn proefwerken’. In plaats van ‘ik ga stoppen met een dag van te voren te leren voor een toets’. Het is bewezen dat als je voornemen positief is, jij zelf ook veel positiever wordt om je doel te bereiken.

Wil je weten wat mijn goede voornemen is? Ik wil heel graag meer buiten zijn in plaats van binnen met mijn telefoon. Dat betekent dat ik mijn huiswerk goed moet plannen zodat ik meer vrije tijd heb. Ik weet zeker dat ik het met deze 2 tips ga volhouden. Nu kan ik het nieuwe jaar pas echt goed beginnen. En hopelijk jij ook!

Flore van Lier (15) zit in 4 vwo en volgt huiswerkbegeleiding bij Studiekring.

Deze column verscheen ook in jongerenkrant 7Days. Lees de 1e column van Flore hier.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.