Column: Huiswerk met een beetje hulp - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Flore van Lier (15) zit in 4VWO en volgt huiswerkbegeleiding bij Studiekring in Eindhoven. In een reeks van 3 columns vertelt ze over het wel en wee van school en huiswerk maken. En over haar ervaringen bij Studiekring natuurlijk.

flore web


*BUZZ* Yes de bel! Eindelijk verlost, voor vandaag, van die saaie docenten. Ik scroll door mijn Instagram.  Na wat lijkt 2 minuten kijk ik naar de klok en schrik! Shit, is het al zo laat! Ik had al lang thuis kunnen zijn. Snel stop ik mijn telefoon in mijn tas en fiets op hoog tempo naar huis. Thuis kan ik het toch niet laten om toch nog héél eventjes mijn appjes te checken. En dan is het opeens 4 uur als ik eindelijk aan mijn wiskunde huiswerk begin. En help ik moet ook nog geschiedenis maken!  Van saaie sommen naar dode romeinen, kan mijn middag nog beter worden? Opeens herinner ik me dat Engelse essay voor morgen over dat rare literaire boek. Dit gaat nachtwerk worden...

Vier jaar geleden zat ik vaak in deze huiswerknachtmerrie. Ik wilde er graag vanaf, maar zonder een beetje hulp ging me dat niet lukken. Via school kregen mijn ouders informatie over huiswerkbegeleiding van Studiekring. Huiswerkbegeleiding? Is dat iets voor mij? Echt wel! Bij Studiekring leerde ik plannen en was ik niet constant afgeleid door mijn telefoon. Ik ga nu nog steeds 3 keer per week naar Studiekring. Die naderende proefwerkweek? Ik ben er niet bang meer voor. Volgende week geef ik tips zodat jij ‘m ook makkelijk overleeft!

Flore van Lier (15) zit in 4 vwo en volgt huiswerkbegeleiding bij Studiekring. Deze column is ook verschenen in jongerenkrant 7Days.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.