Concentreren kun je leren! - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

‘Oefening baart kunst’ heb je vast wel ooit gehoord. Dit geldt ook voor vakken op school. Het ene vak ligt je uiteraard beter dan het andere, maar het is wel zo dat je een vak tot een succes maakt als je er veel en vaak aandacht aan schenkt. Nu denk je waarschijnlijk ‘ja duh logisch!’, maar niet iedereen is zich bewust dat het zo is. Uit onderzoek blijkt dat elk mens het vermogen heeft om heel gericht aandacht aan iets te schenken. Jij dus ook! Aan jou uiteraard wel de keuze om te bepalen aan welke vakken je de meeste aandacht wilt besteden.

controller

Een soort videogame
Het leren van een moeilijk vak kun je vergelijken met het spelen van een videogame. Om een volgend level te halen, moet je heel veel oefenen en je aandacht erbij houden. Daarnaast is het belangrijk te zorgen dat je niet afgeleid wordt door je omgeving. Geen rinkelende telefoons, roepende ouders of kletsende vrienden. En wil jij beter nóg verder komen in die videogame? Dan moeten je gadgets natuurlijk in orde zijn. Heb je alle uitbreidingssets? Zijn de controllers compleet? Als alle omstandigheden goed zijn, kun jij onverdeelde aandacht schenken aan jouw doel: het behalen van een volgend level. En eigenlijk werkt het leren van een moeilijk vak hetzelfde!

Hoe kun je nou je schoolprestaties verbeteren door aandachtig te zijn?

  • Pak ’s avonds rustig en geconcentreerd je tas in voor de volgende dag. Je gaat goed van start als je spullen compleet zijn
  • Ruim je werkplek op voordat je begint met leren. Rust om je heen betekent rust in je hoofd
  • Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk met één ding tegelijk bezig kan zijn. Las op vaste tijdstippen een pauze in voor je telefoon, om te kletsen met vrienden of om even weg te dromen
  • Schrijf naast je schoolwerk ook je vrije tijd in je agenda. Zo heb je voor beiden alle tijd en aandacht
  • Train je aandacht met aandachtsoefeningen. Deze zorgen voor meer rust in je hoofd en een betere concentratie. Op onze Facebookpagina staat een leuke oefening!

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.