“Dankzij examentrainingen halen we top resultaat” - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Alle leerlingen optimaal voorbereiden op hun examens? Een hele uitdaging! Studiekring gaat die uitdaging samen met scholen door het hele land aan, met eindexamentrainingen in ruim 43 vakken voor vmbo, havo en vwo. Zo ook op het Corlaer College, waarvan de bovenbouw atheneum / havo nog niet zo lang bestaat. Toch is de school dit jaar beloond met het predicaat ‘excellente school’. “Dankzij de examentrainingen scoren we hoog met de examenresultaten”, zegt Martin Timmer, een van de drie examensecretarissen op het Corlaer College. Wat is dan precies de toegevoegde waarde van die trainingen? En waarom eigenlijk examentrainingen organiseren samen met Studiekring? Martin Timmer: “Een examentraining door een andere docent, is heel nuttig voor leerlingen. Vreemde ogen dwingen namelijk. De kwaliteit die Studiekring met de trainingen biedt, is ieder jaar weer top.”

examen

martin websiteHoe zien de examentrainingen van het Corlaer College en Studiekring eruit?
“In de 3e week van april organiseren wij met Studiekring een intensieve examentrainingsweek. Je schrijft je in voor maximaal 3 examentrainingen. Voor ieder vak heb je dan één hele dag een intensieve examentraining. Op de dagen in die week waarop  je geen training volgt, maak je proefexamens en kun je vragen stellen aan docenten".

Waarom geven jullie die examentrainingen niet helemaal zelf?    
“We bieden onze leerlingen graag extra intensieve begeleiding bij de examens. Maar als je als school zelf examentraining geeft, heeft dat soms minder effect. De meeste docenten en leerlingen op onze school kennen elkaar namelijk vrij goed. Dus we willen bewust nieuwe docenten binnenhalen. De nieuwe docenten zorgen voor een nieuwe kijk. Ik hoorde nogal eens opmerkingen van leerlingen als ‘daar had ik nog niet aan gedacht’. De trainingen van Studiekring zetten de puntjes op de i in ons eindexamentraject. En ze maken voor een aantal leerlingen echt het verschil tussen een onvoldoende of voldoende”.
 
Het Corlaer College is nu een excellente school! Hoe doen jullie het met de examens?                                       
“Klopt, het gaat nu heel goed met de school. Maar daar hebben we hard voor moeten werken! We zijn van oudsher een vmbo-school en startten pas 10 jaar geleden met de eerste 4 havo- en athaneumklassen en later de examentrajecten. Het was een hele klus om als vmbo-school uit te breiden. Daarvoor hebben we veel middelen ingezet, zoals deze examentrainingen. En mede door die examentrainingen scoort het Corlaer College landelijk gezien nu hoog op de Dronkers lijst, die door RTL deze winter weer werd gepubliceerd".

Wat vind je goed aan de examentrainingen van Studiekring?
“Studiekring werkt vanuit de Examenbundel van ThiemeMeulenhoff; heel belangrijk om goed te kunnen oefenen. Bij de training krijgt iedere leerling er een. Wat ik persoonlijk fijn vind, is de communicatie en de professionele organisatie. Het contact met de eindexamencoördinator van Studiekring is laagdrempelig. Als ik iets vraag wordt dat zeer snel opgepakt. Op de trainingsdagen is er vanuit Studiekring altijd een locatiecoördinator aanwezig  die zorgt voor een soepele organisatie en logistiek. De service en kwaliteit ervaren wij als ontzettend positief. En last but not least, het kostenaspect speelt natuurlijk ook mee".

Inderdaad, hoe zit het eigenlijk met die kosten van de examentrainingen?
“De prijs-kwaliteitsverhouding zit bij Studiekring goed in elkaar. Studiekring biedt constante kwaliteit voor een heel redelijke prijs. We zijn zelfs bewust overgestapt naar Studiekring vanwege die prijs én die kwaliteit. We nemen bovendien voor veel vakken met korting examenbundels af. Zelfs voor de vakken waarvoor we géén examentraining aanbieden".

Wat hoor je terug van de leerlingen?  
“Ik hoor positieve ervaringen, ze nemen de tijd om dingen bij te leren die ze nog niet wisten. En ze vinden het prettig om rustig te oefenen en meteen hun vragen te stellen. Die vragen kunnen ze makkelijk kwijt omdat het kleine klassen zijn met meerdere begeleiders. Afgelopen jaar is 99% geslaagd! Een mooie score dus. We blijven de trainingen voorlopig zeker nog samen met Studiekring aanbieden".

Examentraining van Studiekring bij u op school? Bel 030-272 1444 of kijk hier voor meer informatie.

 

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.