Eindexamens: begin op tijd! - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Het lijkt nog zó ver weg. Maar de eindexamens beginnen voordat je er erg in hebt. Een goede leerplanning is essentieel. Misschien is een examentraining nuttig? Suze (18) vond van wel! Zij volgde examentraining bij Studiekring. En slaagde met vlag en wimpel.

geslaagd013


Examens maken, dat moment vergeet je nooit meer. Zweten aan een examentafeltje. De spanning die in de lucht hangt. De druk om te presteren. Het einde van je middelbare school tijd. Daarmee vergeleken is elk proefwerk een eitje. Het examen, dát is pas een toets. Hoe belangrijk het examen is? Enorm. Die ene toets bepaalt de helft van het diploma-cijfer. De andere helft komt van het School Examen, dat is het gemiddelde van alle toetsen van de laatste 2 jaar. Bij het vmbo tellen ook de stages en praktische opdrachten mee. Kijk in de schoolgids hoe het eindcijfer precies wordt berekend.

Planning is onmisbaar
De toetsen in het voorlaatste jaar tellen dus al mee voor het diploma. Dat klinkt extra zwaar, maar het zijn nog ‘gewone’ toetsen waaraan elke scholier is gewend. In het laatste jaar wordt dat anders. Er zijn geen tussentoetsen meer, en de eerste proefwerken zijn pas in november. En de volgende pas weer in februari. Dat zijn zeeën van tijd die een leerling zelfstandig moet indelen. Een planning is belangrijker dan ooit. Zeker ook in die laatste maanden naar het eindexamen toe. Als ouder kun je helpen om de stof logisch te verdelen over de vakken. Plan tijd om oude werkboeken en schriften nog eens door te nemen. En – ook belangrijk- hou voldoende ruimte voor ontspanning.

Examentraining
Leerlingen ervaren vaak stress in de aanloop van het examen. Het heeft geen zin om last minute pas te beginnen met leren, de kennis moet er dan al in zitten. Een examentraining kan dat laatste steuntje in de rug betekenen. Studiekring geeft examentrainingen in alle vakken op alle niveaus. Met ervaren trainers neem je de gehele stof nog eens door. En oefen je met opgaven en oude examens. Suze (18) volgde in 2016 examentraining economie havo. “Economie was altijd mijn zwakste vak. Ik zag dan ook enorm op tegen het examen”, vertelt ze. “Tijdens de training kon ik precies de vragen stellen waar ik onzeker over was. De trainer legde nogmaals de opgaven uit, waardoor ik het beter begreep. Mijn zelfvertrouwen kreeg er echt een boost van”.

Examentraining van Studiekring
Wij geven examentrainingen door heel het land. In alle vakken, op alle niveaus. In 2 dagen behandelen we de gehele examenstof. Theorie en opgaven worden afgewisseld. En elke leerling krijgt genoeg ruimte om vragen te stellen. Kijk hier voor alle examentrainingen van Studiekring.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.