Examens: ben jij al voorbereid?

geslaagd013_website.jpg

Over 3 maanden zitten de eindexamenleerlingen er middenin: de eindexamens. Dat lijkt nog heel ver weg, maar het is mei voordat je er erg in hebt. Hoe belangrijk het examen is? Enorm. Die ene toets bepaalt de helft van het diploma-cijfer. Dus een goede voorbereiding op de examenweken is wel degelijk van belang. Studiekring kan helpen!

Ook al sta je er goed voor, de examenperiode is een moment dat je nog niet eerder op de middelbare school hebt meegemaakt. Er hangt een spanning omheen, je zit met z’n allen in de gymzaal te zweten aan een tafeltje en er is druk om te presteren. Vergeleken bij het eindexamen is een proefwerk eigenlijk een makkie. Hoe je het ook went of keert, voor elke examenleerling zijn de eindexamens super spannend. Daarom is het fijn om op tijd te beginnen met je voorbereiding op je examens. Het mooie is? Je wordt getoetst op de kennis die je afgelopen jaren hebt opgedaan. Maar doordat de vragen van het examen niet door school gemaakt worden, kan het niveau of de formulering anders zijn dan dat je gewend bent. Het is dus slim om te oefenen met oude examens (die vind je bijvoorbeeld via Google, of in de Examenbundel). Hierdoor krijg je feeling met de manier waarop vragen gesteld worden en hoe je ze moet beantwoorden. Ook kun je extra vragen oefenen over onderwerpen die je lastig vindt.

Leerplanning
Begin met het maken van een goede planning. Deel de stof op in stukjes en leer elke keer een klein deel van de stof. Ook is het verstandig om je vakken af te wisselen. Dus leer niet wiskunde en natuurkunde achter elkaar. Maar wissel het af met bijvoorbeeld een taal. Zo blijft het afwisselend. En we zeggen het vaker: plan ook tijdens het leren van je examens vrije tijd in! Het is belangrijk om regelmatig te ontspannen. Ga even naar buiten, kijk een half uurtje naar je favoriete serie of ga een uurtje sporten.

Examentraining
Ben je nog niet zeker van een vak? En kun je een duwtje in de rug gebruiken? Volg dan examentraining bij Studiekring. Wij geven 2-daagse trainingen op diverse scholen in het land en op een centrale locatie in Houten. Je kunt bij ons trainingen volgen in 37 vakken op alle niveaus. We behandelen de complete stof van een vak, maken oefenexamens én je kunt al je vragen stellen. Meer informatie over onze examentrainingen vind je hier.

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2021 Studiekring BV 085 - 049 82 00