Examentraining Studiekring: ‘Ik denk dat ik geslaagd ben!’

Ewoud.jpg

Het eindexamen, een spannende tijd. Zeker nu de uitslag volgende week binnenkomt. Ewoud (18), is één van de eindexamenkandidaten die vol spanning wacht of hij geslaagd is. Vlak voor zijn examens klopte hij aan bij Studiekring. Hij volgde examentrainingen voor wiskunde en M&O om te bouwen aan zijn zelfvertrouwen. Hij deelt met ons zijn ervaringen.

Hoe je stond je er voor aan het begin van je examens?
“Voor alle vakken stond ik voldoende, maar voor wiskunde was mijn gemiddelde cijfer een 5,6.  Ik had het gevoel dat ik de stof niet goed genoeg beheerste. Een wiskundeleraar bij mij uit de buurt, die mij regelmatig bijles geeft, raadde mij aan om ook de examentraining te gaan doen”.

Wiskunde is bepaald niet jouw favoriete vak. Hoe heb je de examentraining ervaren?
“Ondanks het feit dat je 2 dagen 8 uur lang met wiskunde bezig bent, viel de training in Houten mij mee. Ik vond het prettig dat het in klassenverband werd gedaan, waarbij je 4keer een pauze had. Eerst kreeg je uitleg over  een bepaald blok en vervolgens ging je  oefenen met examens. De uitleg door de docenten en de structuur was voor mij duidelijk. Voor het proefexamen dat ik tijdens de examentraining deed, behaalde ik een ruime voldoende. Daarom ging ik met zelfvertrouwen naar het examen. Helaas, viel het echte examen me erg tegen, omdat de vraagstelling anders was dan ik had verwacht. De standaardvragen die je op school en tijdens de examentraining oefende kwamen veel minder voor, terwijl de stof die bijna nooit gevraagd of geoefend werd, de nadruk kreeg”.

Hoe was je examentraining M&O?
“Voor M&O heb ik een examentraining gehad in de vorm van 3 keer 2 uur bijles bij de Studiekring vestiging Amersfoort-Centrum. Docent Susan Bosman en haar aanpak waren uitstekend. Iedere keer heeft Susan een stukje uitgelegd, waarna ik de opgaven ging maken. Als ik ze fout had, kon ze goed uitleggen wat ik verkeerd had gedaan en hoe het wel moest. Ondanks de goede bijlessen was mijn zelfvertrouwen voor M&O iets minder dan voor wiskunde, maar dat komt omdat ik het gewoon een moeilijk vak vind. Over het examen M&O heb ik een goed gevoel. Er werden veel dingen gevraagd die ik qua aanpak op de bijles had geoefend”.

Wat verwacht je van de uitslag?
“Vanwege wiskunde, blijft het spannend, maar ik verwacht dat ik uiteindelijk wel zal slagen. Aan de examentrainingen heeft het in elk geval niet gelegen”.

Krijg jij volgende week te horen dat je helaas niet geslaagd bent en een herexamen moet doen? Geen paniek! Bij Studiekring geven we in het weekend van 17 en 18 juni herexamentrainingen. Kijk hier voor meer informatie.

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2021 Studiekring BV 085 - 049 82 00