Geen school tijdens corona en binnenblijven: hoe haal je nog steeds het meeste uit je dag?

online_bijles_goed.jpg

Om te zeggen dat we door het coronavirus in een vreemde tijd leven, is inmiddels een gigantisch understatement gebleken. Maar hoe ga je om met het thuis leren en de coronamaatregelen die het niet mogelijk maken om naar school te gaan? Hier wil je natuurlijk zo goed mogelijk mee omgaan om straks geen achterstand op school te hebben. De beste manier om dat te doen is om je dagen structuur te blijven geven, want ondanks dat het misschien niet zo voelt, is het geen vakantie en zal je ook thuis lessen moeten volgen. Hoe je dit het beste kunt aanpakken? Daar gaan wij je mee helpen!

Zet je wekker!

Hoewel het natuurlijk erg aantrekkelijk is om iedere dag tot 12 uur in je bed te blijven liggen, kan dit je ritme erg overhoop gooien. En waarschijnlijk heb je wel vaker gehoord dat een verstoord ritme juist erg vermoeiend werkt.

Het is niet erg als je wat langer blijft liggen dan je normaal gesproken gewend bent – er zitten zeker ook een paar voordelen vast aan de huidige situatie – maar om het meeste uit je dag te halen, is een goed slaapritme van vitaal belang. Ga dus op een redelijke tijd naar bed en blijf je wekker zetten (met als voordeel dat je wel wat langer kunt blijven liggen).

Geef je dagen een vaste routine

Neem iedere dag een lekkere warme douche, maak een fijn ontbijtje klaar, zet een kop thee of pak een glas sinaasappelsap en trek kleding aan die je normaal ook naar school zou dragen.

Volg in de ochtenden je online lessen en maak aan het begin van je middag je huiswerk. Dan is de rest van de dag voor jezelf.

Routines dragen bij aan een goed ritme en bovendien voelt het ‘normaal’. En dat ‘normaal’ voelen is juist erg belangrijk, want daardoor kun je een stuk beter met vreemde situaties zoals de huidige omgaan.

Plannen; nu belangrijker dan ooit!

Naast routine is structuur ook erg belangrijk. Want hoewel de dagen constant nieuwe verrassingen in petto hebben, kun je er wel voor zorgen dat je in ieder geval weet hoe jouw dagen eruit gaan zien.

– Verzamel alle studiewijzers van de komende weken, zorg dat je de deadlines van opdrachten op een rijtje hebt en zet de data van eventuele (online) overhoringen in je agenda.

– Zorg dat je weet wanneer je online lessen zijn en wanneer je huiswerkbegeleiding of bijlessen beginnen, en schrijf deze tijden uiteraard voor jezelf op.

– Verdeel je huiswerk over de week en gun jezelf genoeg tijd om alles af te krijgen. Doe iedere dag een beetje in plaats van op het laatst alles in één keer.

– Plan voor jezelf vaste huiswerkmomenten in: dagelijks vaste tijden waarin je de buitenwereld even laat voor wat het is en je je focust op je werk.

Als je je houdt aan je planning, voorkom je niet alleen dat je een achterstand oploopt, het zorgt ook voor een hoop voldoening. Want geloof ons, het gevoel van een nuttig gebruikte dag brengt veel rust in je hoofd.

Heb je moeite om je werk te verdelen of weet je niet zo goed hoe je moet beginnen met plannen? Wij helpen je hier graag bij met online huiswerkbegeleiding!

Beloon jezelf

Heb je je werk af? Ben je goed opgeschoten met je werkstuk? Begrijp je eindelijk het lastige hoofdstuk? Geef jezelf vooral een beloning! Ga lekker gamen of verder met je serie op Netflix. Kruip op de bank met een fijn boek of ga een rondje wandelen. Ga face-timen met je vrienden (als zij ook klaar zijn met hun werk natuurlijk) of wijd jezelf aan je favoriete hobby. Als je klaar bent, is de rest van de dag van jou.

Focus je op waar je zelf invloed op hebt

Er is om ons heen veel aan de hand waar we maar heel weinig aan kunnen doen. Dit kan soms best spannend en misschien een beetje eng zijn, maar als je je focust op de onderdelen waar je wél invloed op hebt, wordt het een stuk makkelijker om met de huidige situatie om te gaan. Dus houd je aan je planning, zorg dat je je dag nuttig besteedt, houd je aan de aanbevelingen van het RIVM, zet het nieuws uit als je er even genoeg van hebt, wees lief voor elkaar en laat de rand- en bijzaken even voor wat ze zijn om je te focussen op wat echt belangrijk is.

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2022 Studiekring BV 085 - 049 82 00