Goed getoetst! 5x tips voor een goede proefwerkvoorbereiding - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Toetsen en overhoringen kunnen veel stress opleveren in huis. Geen reden tot paniek. Met een goede voorbereiding komt een goed resultaat bijna vanzelf. Hoe je je kind het beste kan helpen met het leren voor een toets? Lees deze 5 tips.

proefwerkweek website def

1. Op tijd beginnen met leren
Proefwerkweek op komst? Zorg dat je kind drie weken van tevoren begint met leren. Dat vraagt discipline, maar het helpt wel. Zo is er tijd om de stof in blokken op te delen. Waardoor het leren ineens veel overzichtelijker wordt.

2. Weet welke toetsen eraan komen
Ook hier geldt: plannen, plannen, plannen. Zoek uit wanneer er toetsen zijn, zodat je weet wat drukke periodes zijn en je kind op tijd kan beginnen met leren.

3. Drie keer van voor tot achter
Plan samen in dat je kind alle stof drie keer helemaal van voor tot achter leert. Wie drie keer leert, zou alles goed in het hoofd moeten hebben. En dan gaat het helemaal goed komen met die toets.

4. Wat moet er mee?
Een pen en een reservepen, dat is meestal alles wat je mag meenemen naar een toets. Soms heeft je kind meer attributen nodig, bijvoorbeeld een rekenmachine, passer of woordenboek. Zorg dat je alles (werkend) in huis hebt. En vraag je kind de dag van tevoren of alles in de tas zit.

5. Uitgerust en goed gevoed scoort beter
Een toets is topsport. Bespreek het ook zo met je kind. En bij topsport hoort goed rusten en gezonde voeding. Op tijd naar bed dus. En geef water en bijvoorbeeld een banaan mee.


Nieuw bij Studiekring: Toetsweek Opvangklas

Iedereen wil natuurlijk nog dat laatste sprintje trekken voor een goed cijfer. Daarom biedt Studiekring leerlingen de mogelijkheid om zich goed voor te bereiden middels de toetsweek opvangklas. De opvangklas wordt georganiseerd om leerlingen de mogelijkheid, ruimte en rust te bieden om zich voor te bereiden op de komende toetsen. Een ruimte waarin rustig geleerd kan worden met minimale afleiding. Wil je meer informatie over deze dienst? Klik dan hier

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.