Goede studievoornemens? Zo maak je ze waar!

goede_voornemens.jpg

Heb jij goede studievoornemens gemaakt voor 2018? Dan is het natuurlijk zaak om ze ook daadwerkelijk waar te maken! Hoe? Lees hier de tips.

Voornemen 1: ‘Vanaf nu ga ik écht op tijd beginnen met leren’
Herkenbaar?  Vast wel! Uitstelgedrag is niemand vreemd. Het helpt om een goede planning te maken waar je óók je vrije tijd inplant! Zorg dat je een weekagenda hebt, zodat je in één oogopslag ziet wat je deze week moet doen. Heb jij op maandagavond altijd hockeytraining? Blok deze uren, want je kunt nu geen huiswerk maken. Elke avond 2 à 3 uurtjes huiswerk maken is doorgaans meer dan voldoende. En daarnaast is het voor je overzicht heel goed om al je pauzes ook daadwerkelijk in te plannen. Een goede planning op dinsdagavond zou kunnen zijn:

16.00 uur thuis van school
16.00 – 16.30 uur ontspannen, thee drinken, instagram en snapchat checken
16.30 – 17.20 uur wiskunde maken
17.20 – 17.30 uur pauze
17.30 – 18.00 uur woordjes leren Frans
18.00 – 18.30 uur eten
18.30 – 19.20 uur debat Nederlands voorbereiden
19.20 – 19.30 uur pauze
19.30 – 20.15 uur geschiedenis hoofdstuk 3 leren voor proefwerk van vrijdag
20.15 – 21 00 uur Netflix en chillen
21.30 uur slapen

Lukt het je om je 2 weken aan je planning te houden? Beloon jezelf dan met iets kleins. Dat werkt motiverend voor de weken erna!

Voornemen 2: ‘Ik ga me niet meer laten afleiden door mijn telefoon’
Jij en je telefoon zijn waarschijnlijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Dat is niet erg, want ook een groot deel van je studieleven speelt zich af via je telefoon. Je bespreekt met klasgenoten regelmatig huiswerk via whatsapp, je kijkt op Magister welk hoofdstuk je moet leren én je zoekt dingen op die je kan gebruiken voor je werkstuk. Maar als je écht moet leren voor een proefwerk is het zinvol om je telefoon weg te leggen. Dé tip is: leg je telefoon in een plastic doorzichtig bakje. Mét deksel. Je ziet dat er een berichtje binnenkomt, maar het is bewezen dat je minder snel geneigd bent om ook echt te kijken. Of zet je telefoon een uur op vliegtuigstand. Dat is natuurlijk het allerbeste.

Voornemen 3: ‘Voor wiskunde wil ik nooit meer een onvoldoende halen’
Heb je een bepaald vak dat niet zo lekker gaat? Dan is het goed om daar meer focus op te leggen komende weken. Je bent nu nog ruim op tijd om cijfers te verbeteren. Stel een reëel doel. Bijvoorbeeld: ik wil van een 5 naar een 5,5. Of: ik wil over een maand die moeilijke formules snappen en kunnen toepassen. Van een 4,5 een 7 maken binnen enkele weken gaat nooit lukken. Werk stap voor stap naar je doel toe. Maak extra opgaven of vraag aan een klasgenoot of hij je kan helpen. Plan elke week een extra leermoment in voor je moeilijke vak. Kom je er zelf niet uit? Dan kan bijles helpen.

Hulp nodig om 2018 een succesvol studiejaar te laten zijn? Loop eens binnen bij Studiekring!

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2021 Studiekring BV 085 - 049 82 00