‘Heerlijk om geen politieagent meer te hoeven spelen’ - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Bjorn van Bekkum zit in 3 havo. Hij had vorig jaar wel door dat het niet zo goed ging op school, maar ging er niet harder door werken. Met behulp van een beurs op school kreeg hij de mogelijkheid om huiswerkbegeleiding bij Studiekring te volgen. Bjorn: “Bij Studiekring kon ik me eindelijk goed concentreren. En had ik weer overzicht in mijn huiswerk”.

Blog website bjornOok vader Sven is heel blij dat Bjorn de kans die hij kreeg om huiswerkbegeleiding te volgen met twee handen aannam. “Bjorn speelde liever buiten, huiswerk was bijzaak. Ging hij uiteindelijk aan het werk dan was hij in no time klaar. Overhoorde ik hem, dan bleek hij de stof niet te kennen. Bjorn overzag zijn werk niet. En mijn manier van uitleggen was natuurlijk helemaal verkeerd. Dit zorgde soms voor driftige discussies”.

Leren leren
Bij Studiekring leerde Bjorn plannen en verschillende leermethodes. “Ik leerde altijd Franse woordjes via een website, maar dit bleek helemaal niet de manier voor mij. Flitskaarten waar ik de woorden en vertaling op schrijf,  werken veel beter”.  Sven vult aan: “Bjorn leerde hoe hij moest leren. Studiekring liet hem zijn cijfer voor een toets inschatten. Week het echte cijfer hier sterk vanaf dan zochten ze de oorzaak”.

Rust in huis
Het grootste voordeel van huiswerkbegeleiding is voor zowel vader als zoon dat er weer rust in huis is. “Thuis heb ik nu lekker geen huiswerk meer”, zegt Bjorn, “En kan ik mijn tijd besteden aan hockey, basketbal of vissen”. Sven beaamt dat de sfeer aanzienlijk is verbeterd. “Omdat Bjorn bijna geen huiswerk meer hoeft te maken thuis, hoef ik niet langer politieagent te spelen. We praten nu weer over leuke dingen!”

De interviews met Sven en Bjorn zijn ook gepubliceerd in de Studiekring ouderbrochure ‘Leren op de middelbare school’.
Meer weten over huiswerkbegeleiding? Lees het hier.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.