Help! Herexamen - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

De examenperiode is een tijd van leren, leren en nog eens leren. Als dan eindelijk al je examens zijn afgerond, wacht je met smart op het moment dat je bent geslaagd. Maar niet iedereen slaagt in één keer. Soms heb je een herkansing nodig om je examens alsnog te halen. Geen paniek! Een herexamen is niet het einde van de wereld. Zo pak je een herkansing goed aan.

geslaagd0301.    Oké het is moeilijk, maar blijf positief. Je hebt een tweede kans. Je kan het dus gewoon nog halen! Je krijgt een nieuwe mogelijkheid om te laten zien dat je je diploma echt waard bent. Wees dus niet te negatief over jezelf, maar ga er gewoon nog een keer voor.
2.    Maak een nieuwe planning. Waarschijnlijk had je toch meer moeten leren voor een bepaald vak of een stuk van de stof beter moeten begrijpen. Maak een gedetailleerde planning en verwerk daarin de stukken stof die je minder goed onder de knie had.
3.    Vraag hulp: volg bijvoorbeeld een bijles of coaching voor het vak dat je moeilijk vindt. Het is helemaal niet erg om eens aan je medescholieren te vragen hoe zij het vak hadden aangepakt. En kijk goed naar je eigen fouten. Daar leer je heel veel van!
4.    Gooi al je concentratie en doorzettingsvermogen ertegenaan: dit moet je even als laatste ding doen en dan ben je er vanaf. Dit is je kans om te laten zien dat je het kan en daarna is het klaar. Wees dus ook geconcentreerd en zorg ervoor dat je al je aandacht richt op deze herkansing.
5.    Zorg voor jezelf: wees ordelijk en gun jezelf vrije tijd en ontspanning. Houd focus. Je hebt niks aan jezelf als je overspannen en met vierkante ogen je herexamen ingaat. Je kan veel meer onthouden en beter nadenken over je antwoorden als je goed boven de stof staat, maar wel ontspannen je toets maakt.

Wist je dat we bij Studiekring herexamentrainingen aanbieden? Lees er hier alles over. En ga vol vertrouwen je herexamen in!

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.