Het Puberbrein - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Puberbrein


Een puberend kind, daar ontkom je als ouder niet aan. Tussen het 12e en 17e levensjaar is je kind volop in de puberteit. Soms herken je hem of haar amper terug. Bij de één gaat de ontwikkeling snel. Dan heb je te maken met een überpuber.

Lekker onhandelbaar en niet mee te communiceren. Wel fijn om te weten dat dit gedrag er gewoon bij hoort. Het is een kwestie van uitzingen, redelijk blijven en heel veel geduld opbrengen. Allemaal leuk en aardig, maar waar komt dat puberen eigenlijk vandaan?  Dit komt door de razendsnelle ontwikkeling van de hersenen. De ontwikkeling van onder andere het logisch nadenken, prioriteiten stellen en consequenties inzien. Daarnaast liggen emotie en controle met elkaar in de clinch. Dit zorgt voor één grote chaos in de bovenkamer van je kind. Zo wil het overal tegenaan schoppen. Slaapt het een gat in de dag. En een afspraak plannen, vergeet het maar. Huiswerk maken? Echt geen zin! Het vergeet alles wat los en vast zit. Eigenlijk is het een wonder als het zonder al te heftige kleerscheuren door de middelbare schooltijd heen komt. Een compliment aan alle pubers out there! Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Dit artikel is ook verschenen in de ouderbrochure ‘Leren op de middelbare school’.

 
Kan jouw zoon of dochter extra hulp gebruiken bij het plannen van huiswerk? Denk dan eens aan huiswerkbegeleiding. Leren plannen en leren leren onder toeziend oog van professionele begeleiders.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.