‘Huiswerkbegeleiding ’s avonds is fijn’

soest_website.jpg

Wanneer maak je het liefst je huiswerk? De ene leerling vindt het meteen na school het fijnste, maar er zijn ook leerlingen die liever eerst ontspannen voordat ze met hun huiswerk beginnen. Studiekring Soest biedt sinds kort ook ’s avonds huiswerkbegeleiding aan. Voor de leerlingen die laat uit school zijn of ’s avonds rustig willen werken, is dat heel prettig. Wij namen een kijkje op de vestiging en spraken met de vestigingsmanager Corine en wat ouders en leerlingen.

Wachtlijst
Het gaat goed met de vestiging van Studiekring in Soest. De afgelopen maanden steeg het aantal leerlingen explosief, waardoor een wachtlijst is ontstaan voor de huiswerkbegeleiding in de middag. Vestigingsmanager Corine de Kruijf: “Op een gegeven moment constateerden we dat we een aantal middagen vol zouden zitten en zijn toen gestart met de avondopenstelling.” Voor sommige leerlingen is het prettiger om ’s avonds te komen. De zoon van Wendy heeft bijvoorbeeld soms tot 16.30 uur les: “Nu is het prettig dat hij dan eerst thuis kan komen om te ontspannen en te eten.” En wat vindt haar zoon ervan? “Fijn. Op die manier kan ik nog steeds mijn tijd goed besteden.”

App
Wat is prettig aan huiswerk maken bij Studiekring? “Het is er rustig en ik kan me goed concentreren”, vertelt een leerling. “En het is gezellig onder elkaar.” Corine: “Dat is waar. Vrijwel alle leerlingen komen met plezier. Natuurlijk is huiswerk niet altijd even leuk, maar we leren de leerlingen om de leerstof goed te verdelen over de week.” Een andere leerling vertelt dat ze blij is met de Huiswerkplannerapp van Studiekring. “Daarin is onze organisatie wel uniek, ja,” beaamt Corine. “De leerlingen zijn ontzettend handig in het kopiëren en plakken van de lesstof met hun mobieltje of via onze site. Hun ouders kunnen meekijken in het systeem en ontvangen ook verslagen. Naast het plannen leggen we de nadruk op het vergroten van de studievaardigheden. Actief leren, noemen we dat.”

Stress
Ouders kiezen voor huiswerkbegeleiding om verschillende redenen. Wendy: “Onze zoon had geen motivatie en concentratie om zijn huiswerk thuis te maken, waardoor het thuis niet gezelliger werd.” Haar zoon vult aan: “Ik deed mijn huiswerk amper omdat ik mijzelf niet aan de slag kon zetten. Daardoor haalde ik ook lagere cijfers.” Soms kan het ook gebeuren dat een leerling helemaal vastloopt in de hoeveelheid huiswerk. Een vader vertelt: “Onze dochter had problemen met het plannen van huiswerk en raakte hierdoor in de stress. Ze heeft nu meer vertrouwen gekregen in haar kunnen. Dit uit zich niet alleen in een gelukkiger kind maar vertaalt zich ook naar verbeterde schoolcijfers. Mede dankzij Studiekring heeft zij zojuist een bijzonder mooi rapport mee naar huis gebracht!” Wendy en haar zoon vullen aan: “Het geeft een heleboel rust in huis omdat er geen gezeur is over huiswerk maken. Als je thuis komt, ben je gewoon klaar en hoef je niet te stressen over het te laat leren van toetsen of andere opdrachten.”

De investering is het waard
Corine, zelf ouder van twee tieners: “Ik herken de frustratie van veel ouders en kinderen heel goed. Je wilt je kind helpen, maar toch lukt dat niet echt. Andersom wil je als kind écht wel je best doen, maar er is ook veel afleiding om je heen. Het is fijn als ze dan bij een ander in goede handen zijn. Vreemde ogen dwingen en het zorgt ervoor dat de sfeer thuis veel prettiger wordt.” Op de vraag of er nog tips zijn voor ouders die hetzelfde ervaren, geeft één van de leerlingen aan: “Loop gratis een middagje mee en ervaar het zelf!” Haar vader vult aan: “Wees niet te streng tegen je kinderen maar schakel de hulp in van professionele huiswerkbegeleiding. Er kunnen zoveel redenen zijn waardoor een kind minder presteert en bij Studiekring werken mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Het kost wel het één en ander, maar de investering in je kind is het dubbel en dwars waard.”

Huiswerkbegeleiding iets voor jou? Met meer dan 100 locaties in het land, is er altijd een vestiging bij jou in de buurt.

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2021 Studiekring BV 085 - 049 82 00