Huiswerkklas van Studiekring voor iedereen - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Scholengemeenschap De Breul vindt dat huiswerkklas, -begeleiding en bijles voor al hun leerlingen toegankelijk moet zijn. Studiekring dacht graag mee over mogelijkheden om dit te realiseren. Samen met De Breul ontwikkelden ze een sociaal fonds. Docent geschiedenis Edward Porskamp: ‘Dit fonds maakt het mogelijk dat al onze leerlingen toegang hebben tot hulp van Studiekring, ongeacht hoeveel hun ouders verdienen.’

Edward Porskamp Website


Aanleiding
De Breul had een eigen voordelige huiswerkklas, maar deze miste continuïteit en kwaliteit. Daarom zocht de school een professioneel huiswerkinstituut, waarbij voorop moest staan dat hulp voor alle leerlingen toegankelijk bleef.

Samenwerking
Studiekring zette een goedlopende vestiging op en ontwikkelde samen met De Breul een sociaal fonds. Hierdoor kunnen alle leerlingen een beroep op begeleiding doen, maar dan wel met de zekerheid van continuïteit.

Resultaat
- Docenten, ouders en leerlingen zijn erg tevreden
- Studiekring begeleidt 150 leerlingen per jaar
- Goede samenwerking tussen Studiekring en school
- Hulp van Studiekring is toegankelijk voor alle leerlingen van De Breul

Edward Porskamp over de prettige samenwerking met Studiekring
'Het sociale fonds blijkt een gouden vondst'

Laagdrempelige hulp van Studiekring
‘Onze eigen huiswerkklas was weliswaar laagdrempelig en voordelig, maar miste continuïteit. Tijdens rapportvergaderingen ging het bijvoorbeeld niet door, omdat docenten dan te druk waren. Samen met mijn collega Dick Visser wilde ik de huiswerkklas verbeteren. Waarbij we de toegankelijkheid voor iedereen wilden behouden. Continuïteit bleef echter een probleem vormen, net als kwaliteit. Het zou ons veel tijd kosten hetzelfde kennis- en kundeniveau als een huiswerkinstituut te bereiken. Uitbesteden bleek de oplossing. In gesprek met Studiekring bleek dat zij werken met dezelfde sociale betrokkenheid als wij.’

Een bijzonder sociaal fonds
‘De sociale betrokkenheid van Studiekring blijkt uit het feit dat zij al op meerdere scholen een beurs aanbieden. Hiermee krijgt één leerling een jaar lang gratis begeleiding. Wij voelden meer voor een sociaal fonds omdat we dan meer leerlingen per jaar kunnen helpen. Samen met Studiekring hebben we dit fonds ontwikkeld. Daarin leggen wij de ene en zij de andere helft in. Leerlingen die begeleiding nodig hebben, maar waarvan de ouders onvoldoende inkomen hebben, kunnen aanspraak maken op het fonds. Samen met de financiële administratie onderzoek ik de financiële situatie van de ouders. Blijkt dat zij het niet kunnen betalen, dan geven we dit door aan Studiekring. Zij rekenen dan nog maar een percentagevan de kosten voor de benodigde begeleiding. In 2013 zijn we hiermee begonnen. Tot nu toe houden we ieder jaar een bedrag over. Daarom zetten we het sociale fonds sinds dit schooljaar ook in voor huiswerkbegeleiding en bijles.

Modelsamenwerking
‘De samenwerking met Studiekring loopt goed! Vestigingsmanager Jasper Witteveen is een fijn persoon om mee samen te werken. De lijnen zijn kort doordat de vestiging in school zit. Studiekring levert kwaliteit. Ze denken met ons mee. Hun vestiging op De Breul is uitgegroeid tot één van de grootste in de regio. Docenten, ouders en leerlingen zijn erg tevreden. Resultaten van veel leerlingen zijn zichtbaar verbeterd. Voor de meesten geldt dat ze nu naar huis gaan zonder huiswerk. Ouders hoeven leerlingen niet langer achter de broek te zitten.’

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een Studiekring vestiging bij u op school? Neem dan contact op met Greke Heida, adviseur scholen via 030-2721444.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.