‘Ik haal echt betere punten’

Joppe_en_erica.jpg

Veel ouders kiezen voor huiswerkbegeleiding. Sinds 2000 is het aantal leerlingen op de middelbare school dat huiswerkbegeleiding volgt flink gestegen. Joppe (13) Vergroesen en zijn moeder Erica kozen voor huiswerkbegeleiding van Studiekring in Breda. Joppe: ‘Ik haal veel betere punten en ik leer discipline’.

Huiswerkbegeleiding

“Bij Studiekring in Breda komen leerlingen vaak 3 of 4 dagen per week na school tussen 15 uur en 18 uur huiswerk maken”, vertelt vestigingsmanager Lisette Prevoo. “We leren leerlingen hoe ze moeten leren en plannen, controleren of het huiswerk is gemaakt en ze worden overhoord. Dat geeft rust, ze leren efficiënter en halen betere cijfers”. Gemiddeld blijven leerlingen zo’n 6 tot 8 maanden in de begeleiding.

Joppe zit in Gymnasium 2. Hij gaat 3 keer per week naar Studiekring. “Huiswerk is natuurlijk niet fijn, maar het is wel zo dat ik nu betere punten haal en dat ik discipline leer. Ik zit bij Studiekring op een vaste plek, met schotten tussen de plekken, zodat ik me goed kan concentreren. Mijn inzet is nu ook beter. Bij Studiekring kunnen ze altijd overhoren, ze kijken ook mee met de planning: voor een toets moet je drie keer leren, dan onthoud je het beter. Als je vragen hebt, bijvoorbeeld over Natuurkunde, kun je meteen bij iemand terecht en leggen ze alles nog een keer uit. Ik haal nu echt betere punten. Of ik straks zonder huiswerkbegeleiding kan? Ik denk het wel, maar ik zal er wel weer aan moeten wennen, want thuis heb ik veel meer afleiding”.

Klaar voor het weekend
Zijn moeder Erica is ook zeer tevreden. “We hebben voor huiswerkbegeleiding gekozen om Joppe te helpen met zijn huiswerk en om mijzelf te ontlasten. Joppe had moeite met plannen en om zich te concentreren op zijn huiswerk. Hij mocht zijn telefoon niet meenemen naar boven, maar dan draait hij een muziekje. Na mijn werk moest ik hem steeds achter de broek zitten. Controleren of zijn huiswerk al gedaan was, overhoren, meekijken naar zijn planning. Jongens zijn vaak wat makkelijker. Er was onenigheid, onze gesprekken gingen vaak over dat stomme huiswerk. Sinds Joppe naar Studiekring gaat, is hij ’s avonds vrij. Normaal zou hij nooit op vrijdagmiddag huiswerk maken, maar nu gaat hij naar Studiekring en dan is hij klaar voor het weekend. Dat is ook wel lekker natuurlijk!”

Bron: BN/De stem maandag 22 januari
Tekst: Klaske Delhij & Timo van de Kasteele
Fotocredit: Ron Magielse

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2021 Studiekring BV 085 - 049 82 00