‘Ik heb de goede manier van leren ontdekt’

Ervaring.jpg

Judith Lambooij (14) is van nature een vrolijk meisje, dat vorig schooljaar met goede moed aan de brugklas havo/vwo begon aan het Minkema College in Woerden. Helaas vielen de schoolresultaten tegen. Een reeks onvoldoendes zorgde dat haar zelfvertrouwen weg was en faalangst lag op de loer. Haar ouders zochten en vonden hulp bij Studiekring. Dankzij huiswerkbegeleiding slaagde Judith erin het tij te keren. Belangrijker nog, haar optimisme is terug. ”Zoals ik er nu voorsta, ga ik zeker over”, zegt ze.

Toen de leerproblemen van Judith opspeelden, maakten haar ouders in eerste instantie  de meest voor de hand liggende keuze: huiswerkhulp via de huiswerkklas op hun dochters school. Maar dat zette geen zoden aan de dijk. “De sfeer was niet juist. Het was te vrijblijvend voor Judith”,  legt moeder Elke uit. Judith beaamt dit. “Ik had in de huiswerkklas toch te veel afleiding.”  Via google stuitte Elke op een aantal huiswerkinstituten in Woerden. Ze koos er een uit die het meest gunstig lag ten opzichte van Judiths school en haar huis. Dat was Studiekring.

Goede indruk
Het intakegesprek dat één dag voor de kerstvakantie plaatsvond, liet zo’n goede indruk achter, dat Judith meteen met vierdaagse huiswerkbegeleiding startte. Haar moeder is zeer te spreken over de begeleiding. “Judith krijgt meer structuur en overzicht. Ze heeft een vast aanspreekpunt in haar begeleider Anouk. Zij motiveert haar en spreekt Judith aan op haar werkhouding als die wegzakt.  De ene keer gaat dat natuurlijk beter dan de andere keer, maar het belangrijkste is dat Judith goed bezig is.” Dankzij het wekelijkse overzicht en de maandelijkse rapportage kan Elke de verrichtingen van haar dochter op de voet volgen.  “We zijn er nog steeds bij betrokken en we bespreken thuis met elkaar hoe het gaat, maar de zorg over het huiswerk hebben we grotendeels uit handen kunnen geven”, schetst zij het voordeel van Studiekring. “En het is heel fijn dat door de betere resultaten de faalangst van Judith er niet meer is”.

Steeds betere resultaten
Nadat ze vorig jaar nipt is overgegaan, zit Judith dit schooljaar lekker in haar vel. ,”Ik heb een heel gezellige klas en mijn cijfers worden steeds beter”, vertelt zij opgewekt. Bij Studiekring zit zij in een groepje van gemiddeld tien leerlingen. De ondersteuning van de docent-begeleiding waardeert zij erg. “Anouk helpt mij met de vakken die ik moeilijk vind, vooral de talen. Grammatica kan ik heel goed met haar doorspreken. Ze geeft oefentoetsen en overhoringen. Maar het is ook heel fijn dat mijn huiswerk telkens gecontroleerd wordt. Het moedigt je aan om het goed te doen.”  Gevraagd wat huiswerkbegeleiding haar heeft gebracht, zegt Judith:  “Het heeft me betere cijfers opgeleverd en ik heb een goede manier van leren ontdekt”.

Kan jouw zoon of dochter extra hulp gebruiken bij het plannen van huiswerk? Denk dan eens aan huiswerkbegeleiding of bijles. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2021 Studiekring BV 085 - 049 82 00