Is brugklastraining iets voor jou? - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Start jij na de zomervakantie in de brugklas? Bij Studiekring kun je op verschillende vestigingen brugklastraining volgen. Plannen, structuur in je huiswerk aanbrengen en leren mindmappen zijn enkele onderdelen die je op de training leert. Is brugklastraining ook iets voor jou? Lees snel de tips van 3 brugklassers die de training volgden.

brugklas nb

De brugklas is voor veel leerlingen een intensieve periode. Zeker die eerste paar maanden. Langer fietsen naar school, andere docenten, nieuwe vakken en opeens super veel huiswerk. Studiekring helpt brugklassers een goede start te maken op de middelbare school. In 6 trainingen krijg je in een klein groepje leerlingen diverse studievaardigheden aangeleerd. Hoe leer je het beste woordjes? Hoe maak je een goede samenvatting? Maar ook planning en structuur zijn belangrijke onderdelen. Het is natuurlijk super handig als je weet hoe je je huiswerk een week vooruit plant in je agenda.

5x tips van ervaringsdeskundigen
Nienke (14), Juliëtte (13) en Wouter (13) volgden vorig jaar de training. Zij maakten voor ons een top 5 met dingen die ze in de training hebben geleerd:

1. Deel je leerwerk op in drieën. Oftewel, herhaal alles 3 x. Dan onthoud je het beste de stof.
2. Probeer je maakwerk zo snel mogelijk af te maken. Anders raak je in de knel met je planning.
3. Mindmaps maken. Super handig om grote stukken tekst overzichtelijk te leren.
4. Een papieren agenda is nog steeds erg handig. Gebruik ‘m samen met je digitale planner.
5. Informatie over nieuwe vakken zoals biologie. Dat krijg je niet op de basisschool!

Wil jij ook graag de brugklastraining volgen? Meld je aan bij de vestiging in jouw buurt.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.