Lente- en zomerscholen blijken succesvol - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Heeft u al besloten of u een lente- of zomerschool wil organiseren in 2017? U heeft nog even de tijd, 10 maart a.s. moet uw subsidieaanvraag binnen zijn. Dat lente- en zomerscholen succesvol zijn, blijkt uit recent onderzoek van Universiteit Maastricht: 76% van de lenteschoolleerlingen en 87% van de zomerschoolleerlingen ging in 2016 alsnog over naar het volgend schooljaar.

docentlegtuit028

In totaal volgden vorig jaar 6672 leerlingen een lenteschool en 6901 leerlingen een zomerschool. Dit betekende dat er in 2016 in totaal 96 lentescholen waren en 133 zomerscholen.
Het onderzoek van Universiteit Maastricht komt met meer positieve conclusies. Van de 2281 leerlingen die meededen aan het onderzoek vindt 90% een lenteschool nuttig en denkt 70% dat het geholpen heeft in het overgangsproces. Ook de coördinatoren zijn overwegend tevreden. Ze vinden de docenten vakbekwaam en didactisch onderlegd.

De lente- en zomerscholen van Studiekring
Samen met onze partner BMC Implementatie organiseerden wij in 2016 17 lentescholen en 24 zomerscholen. Met een overgangspercentage van respectievelijk 75% en 81% zijn wij zeer tevreden over het verloop van deze projecten. Ook komend jaar kunnen wij bij u op school een lente- of zomerschool verzorgen. U bepaalt welke leerlingen er deelnemen, wij nemen de gehele organisatie voor u uit handen.

De subsidieregeling
U vraagt zelf uw subsidies aan. Het Rijk heeft voor dit jaar €8,6 mln uitgetrokken. Dit komt neer op €500,- per leerling. Een leerling komt maar één keer in aanmerking voor een subsidie. Uiteraard kunt u er wel voor kiezen om zowel een lenteschool als een zomerschool te organiseren. Welke leerling in welk project deelneemt, is aan u. U vraagt uw subsidie aan via een digitaal formulier. Let op dat uw aanvraag voor 10 maart a.s. binnen is. Uiterlijk 14 april hoort u of uw subsidie toegekend is.

Zomerschool = lange termijn effect
Op Het Gymnasium in Apeldoorn organiseerden wij in de zomervakantie 2016 een zomerschool. Naast vakinhoudelijke bijspijkering trainden we de leerlingen vooral in studievaardigheden. Hoe leer je het beste woordjes? Hoe maak je een goede samenvatting? Hoe kun je het leren van de stof op een effectieve manier plannen? Op deze manier hebben leerlingen ook écht iets aan een zomerschool in hun verdere schooltijd. Ouders gaven de persoonlijke begeleiding en regelmatige verslaglegging een hoge waardering.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over een lente- of zomerschool van Studiekring en BMC? Heeft u vragen over onze docenten die we inzetten? Of vindt u het prettig als we u helpen bij het aanvragen van de subsidie? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. Neem contact op met Greke Heida, coördinator scholen. Tel: 030-27214444.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.