12-1-2015 - Meer zomerscholen in 2015 door extra subsidie - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Utrecht, 12 januari 2015Het ministerie van OCW heeft voor 9 miljoen subsidie vrijgemaakt voor scholen om een zomerschool te kunnen starten in 2015. Met een zomerschool kunnen leerlingen die op het randje van zittenblijven balanceren, alsnog overgaan. De zomerscholen zijn een initiatief van CNV Onderwijs en de VO-raad en worden uitgevoerd door BMC Implementatie, detacheringsbureau voor de publieke sector, en huiswerkbegeleidingsinstituut Studiekring. De resultaten zijn goed: door intensieve begeleiding ging in 2014 90 % van de leerlingen alsnog over. De subsidiemaatregel is nog in ontwikkeling.

zomerscholen2


Rendement zomerscholen

Zittenblijven is voor veel leerlingen erg demotiverend en kost de ouders en de overheid veel geld. Scholen kunnen daarom een zomerschool aanbieden waarin leerlingen worden bijgespijkerd en vervolgens getoetst of ze alsnog over kunnen gaan. Ivo Richaers, directeur van Studiekring: 'De zomerschool is een waanzinnig succesvol project als het gaat om het onderwijsrendement. Heel veel leerlingen die bij ons binnenkomen, gaan uiteindelijk over. Overgaan is sociaal gezien heel belangrijk voor de leerling, en ouders en scholen maken minder kosten. En voor zover wij kunnen zien, gaat het deze leerlingen ook in het jaar daarna goed af.'

BMC en Studiekring organiseren vanaf de start van de pilot de zomerscholen. Ivo: 'Studiekring heeft jarenlange ervaring met het begeleiding van een groep leerlingen en BMC heeft ontzettend veel ervaring met het opzetten van een groot project.' Samen kunnen zij scholen dus veel uit handen nemen. Vanwege de positieve resultaten vergroot het ministerie van OCW de pilot en maken ze extra subsidie vrij voor de zomerscholen. Iedere school kan dus in 2015 een subsidie aanvragen. Brecht van Schendel, projectleider zomerscholen bij BMC: 'Op dit moment is die subsidiemaatregel nog in ontwikkeling. Om scholen goed te kunnen ondersteunen, willen we natuurlijk zo snel mogelijk weten waar we aan toe zijn. BMC onderhoudt daarom nauw contact met de VO-raad. Zodra er meer bekend is brengen we iedereen op de hoogte'.

Over Studiekring
Studiekring is sinds 2000 uitgegroeid tot hét instituut voor huiswerkbegeleiding en vakspecifieke bijles, zowel voor leerlingen van de basisschool als van het middelbaar onderwijs. Het instituut onderscheidt zich door goede én betaalbare begeleiding met heldere en transparantie verslaglegging voor thuis. Door een nauwe samenwerking met scholen aan te gaan, spant Studiekring zich in om de kosten laag te houden en de kwaliteit hoog. Meer informatie: www.studiekring.nl.

Over BMC
BMC is expert in detachering van interim-professionals binnen het onderwijs en de jeugdsector. Met de flexibel inzetbare interim-professionals draagt BMC actief bij aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs en de jeugdsector. De professionals die BMC inzet, beschikken zonder uitzondering over ruime ervaring met de uitvoering.
Meer informatie: http://www.bmcimplementatie.nl/

Wilt u meer informatie over een zomerschool bij u op school?
Neem contact op met Paul van der Most, 06 – 45772671 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk hier de brochure. 

 

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.