Nieuw: maatwerktrajecten voor scholen inclusief pilot - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Studiekring werkt al jarenlang samen met diverse scholen. Een groot deel van de vestigingen is zelfs gehuisvest binnen een school. Nieuw zijn nu de specifieke maatwerktrajecten die Studiekring met scholen wil gaan starten. Erwin Lauffer, contactpersoon scholen bij Studiekring: “We gaan nóg meer inspelen op specifieke vraagstukken, door onze begeleidingsvormen daarop aan te passen.” Wat is de meerwaarde van een maatwerktraject? Wat kunnen scholen van Studiekring verwachten? En welke rol speelt een maatwerkproject van 8 tot 10 weken hierin? 5 vragen over maatwerk voor scholen van Studiekring.

op maat

Wat is er nieuw?
Studiekring organiseert samen met scholen al veel soorten studiebegeleiding, zoals huiswerkbegeleiding, examentraining, bijles en faalangsttraining. Erwin: “We bieden binnen onze producten, zoals huiswerkbegeleiding, altijd maatwerk dat is gericht op de leerling. Bijvoorbeeld met een persoonlijk plan van aanpak en passende begeleiding. In deze maatwerktrajecten gaan we dit nóg verder doortrekken door ook te kijken naar de vorm van onze producten. Zo sluiten we optimaal aan op een veranderende hulpvraag van een leerling.”

Klinkt goed. Wat betekent dat concreet?
Erwin: “In een maatwerktraject zijn we echt dienend aan de school. Samen kijken we naar een groep leerlingen met een specifieke hulpvraag. Bijvoorbeeld naar in welke mate de leerlingen al zelfstandig kunnen werken. Daar passen we de vorm van de begeleiding dan op aan. Dat is nieuw. Dat aanpassen geldt trouwens voor het hele traject. De behoefte aan intensieve huiswerkbegeleiding zal gedurende het traject veranderen en daarom passen we de begeleiding daarop aan. Misschien is er wel meer inhoudelijke hulp nodig, zoals bijspijkeren met wiskunde of Frans. Dat kan ook.”

Differentiëren in de vorm van begeleiding én per leerling dus. Hoe gaat Studiekring dat aanpakken?
Erwin: “Op het gebied van studiebegeleiding denken veel instituten nog vaak vanuit producten die ze aanbieden.  Wij willen dat echt anders gaan doen en de grenzen tussen bestaande producten afzwakken. We gaan dus éérst kijken naar de behoefte van de leerling. Daarvoor gaan we in gesprek met een school om te kijken hoe we een bepaalde groep leerlingen naar een hoger niveau kunnen tillen. Natuurlijk op een manier die past bij de school, zowel wat betreft leerlingen, financiën als imago. We kunnen direct de volledige samenwerking starten, maar een school heeft ook de keuze om te beginnen met een project van 8 tot 10 weken. Een zogenoemde pilot”.

Hoe gaat zo’n pilot in de praktijk?
Studiekring overlegt eerst met de afdelingsleider of zorgcoördinator over de hulpvraag. Erwin: “Een pilot heeft heel duidelijk een begin en einde en dat is prettig voor een school. De afspraken, doelen én het budget zijn van tevoren vastgelegd. Het is dus een uitstekende gelegenheid voor een school om kennis te maken met Studiekring en de Studiekring manier van werken. In een pilot kunnen we een goede vertrouwensband met elkaar opbouwen voor een duurzame relatie in de toekomst.”

Waar kun je terecht voor meer info over de maatwerktrajecten?
We horen graag welk vraagstuk er speelt binnen uw school. Samen kijken we dan of we daar hulp bij kunnen bieden. Neem contact op met Erwin Lauffer voor een vrijblijvend gesprek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of lees meer over succesvolle samenwerkingen tussen Studiekring en scholen.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.