Nog 1 x knallen op school. 7 praktische tips! - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Nog een paar weken en dan kan het grote chillen beginnen. Zomervakantie! Nu eerst nog even die laatste proefwerkweek binnen halen. Best wel lastig als dat zonnetje zo lekker schijnt. Wij verzamelden deze 7 onmisbare tips zodat jij met nog  1x knallen fluitend de vakantie ingaat. Wist je bijvoorbeeld dat je ook tijdens het wandelen kan leren? En dat je best af en toe mag leren in de zon?
finish


1.    Ga vooraan zitten
Was jij het afgelopen jaar een ster in kletsen tijdens de les? Gooi die slechte gewoonte overboord en ga vanaf nu elke les vooraan zitten, desnoods alleen. Je hebt veel minder afleiding en krijgt meer mee van de les. Kun je de gezelligheid echt niet missen? Doe het dan alleen bij je slechtste vakken. Ook handig: leraren vertellen de laatste lessen de belangrijkste dingen, zoals welke vragen je krijgt op het proefwerk. Pen en schrift in de aanlag dus!

2.    Lekker weer? Dit moet je doen!

Zodra jij begint te leren, komt opeens een hittegolf jouw strakke studieplanning bruut verstoren. Wat moet je doen als het super lekker weer is en je écht moet leren? Doe niet mee aan urenlange zonsessies en sluit je ook niet op, maar zoek de middenweg. Maak eerst een samenvatting binnen op de computer (dat werkt toch niet buiten) en ga daarna met je boek maximaal een half uur in de zon zitten. Bijkomend voordeel: verbranden is er zo niet bij.

3.    Maak leren leuk! Post iedere dag jouw gekste studiefoto
Leren wordt de komende maand jouw ding op Snapchat en Instagram. Hoewel je je telefoon eigenlijk met rust moet laten, hoef je je ook weer niet te gedragen als een kluizenaar. Post iedere dag een gekke foto van jou met je boeken, je opgeruimde bureau (of juist niet), dat ene studiemomentje in de zon…. Zo houd je het leren een beetje leuk! Gouden regel: zet na het posten je telefoon op stil en check de reacties als je je taak af hebt.

4.    Vraag hulp aan je ouders
Waar zijn je ouders goed voor in tijden van studiestress? Juist: je lievelingseten voorzetten, een ontspannende massage, er voor je zijn als het even tegenzit. En overhoren natuurlijk! Vraag nu  alvast aan je ouders of ze de komende maand iedere week een avond tijd hebben om je te overhoren. Heb je meteen een stok achter de deur.

5.    Maak van jouw rondje met de hond een studiemoment
Zet jouw dagelijkse wandelrondje met de hond in voor een goed doel: bijgespijkerd worden! Zoek met een Podcast-app naar onderwerpen die je lastig vindt en sla ze op om te luisteren tijdens het wandelen. Nog een boek uitlezen voor Nederlands? Dat kan mooi met een audioboek, zo ben je na een paar weken al een heel eind. Ook handig is de app Evernote, waarmee je gesproken notities kunt opslaan. Voor als je ineens bedenkt dat je nog wel een nieuw schrift moet kopen.  

6.    Vraag je leraar of mentor om hulp
Vragen stellen aan je docent is altijd een puik idee, maar nóg belangrijker in de laatste maand! Sta je ergens niet zo goed voor? Dan helpt die ene leraar je nu waarschijnlijk sneller. Je mentor helpt je met een goede studieplanning. Zo laat je zien dat je er deze maand écht voor gaat. En dat helpt bij de besprekingen, mocht het spannend worden of je overgaat straks.   

7.    Check of er een zomerschool is op jouw school
Zinkt de moed jou in de schoenen bij het zien van je cijferlijst? Wacht even met afhaken! Veel scholen bieden tegenwoordig ‘zomerscholen’ aan. Dat is 2 weken in de zomervakantie hard werken aan een of twee vakken, waarmee je alsnog over gaat. Studiekring organiseert ook zomerscholen op diverse scholen in heel Nederland. Check dus even bij je mentor of jouw school dit aanbiedt. En ga hard aan het werk, want alleen voldoende gemotiveerde leerlingen komen hiervoor in aanmerking. Wie weet haal je het zo zelfs zonder een zomerschool!

Kun jij bij het afronden van die laatste maand wel wat extra hulp gebruiken? Denk eens aan een paar bijlessen of hulp bij je planning.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.