Slimme tips voor de zomervakantie

Foto_blog_Vivianne_new.png

Vakantie = uitslapen, leuke dingen doen met vrienden en vooral niet aan school denken. Alhoewel, heel veel coole activiteiten die je in de vakantie doet, kunnen alvast bijdragen aan een goede start in het nieuwe schooljaar. Hoe? Lees deze 5 tips en word super slim tijdens je vakantie.

 1. Regen valt niet tegen
  De kans is groot dat het een paar dagen regent tijdens je vakantie. Maar juist dan kan je je tijd hartstikke nuttig besteden. Bezoek een museum of kijk naar een documentaire in het filmhuis of op Netflix. Heb je meteen allerlei onderwerpen voor je volgende CKV-opdrachten.
 2.  Begin aan je boekenlijst
  Je moet er toch een keer aan geloven: boeken lezen voor Nederlands, Engels, Frans of Duits. Deze vakantie is perfect om alvast te beginnen! Alle omstandigheden heb je mee: een zonnetje, genoeg tijd, geen stress. Over een half jaar ben je jezelf zo dankbaar!
 3. Flirt eens in het Frans
  Breng jij je vakantie door op de Franse camping? Reken maar dat je genoeg contact gaat maken met leuke leeftijdsgenoten. Neem je Franse leerboek mee en ga het gesprek met ze aan. Hoe cool is het om op deze manier alvast te oefenen voor dat Franse mondeling?
 4.  Noteer alles wat je ziet
  Een opstel voor Engels of een Duitse brief. In september is het weer zo ver. Weet jij nooit waarover je moet schrijven? Gebruik dit jaar jouw vakantie om onvergetelijke input te verzamelen. Noteer alle gekke dingen die je opvallen aan de plaatselijke cultuur. Die vreemde ober, de gerechten waarvan je de naam niet kan onthouden, de manier waarop mensen elkaar begroeten. Brieven schrijven in een vreemde taal wordt straks een eitje.
 5. Start na de vakantie met huiswerkbegeleiding
  Of je in september begint in de brugklas, of dat je naar de bovenbouw gaat… bijna iedereen vindt het lastig om na zo’n lange vakantie in het ritme te komen. Studiekring kan jou vanaf de start van het schooljaar helpen. Met huiswerkbegeleiding krijg jij meteen de juiste structuur, helpen we je met een goede planning én loop je nooit meer achter de feiten aan. Omdat wij vestigingen hebben in bijna heel het land, is er altijd een vestiging bij jou om de hoek.

Bij Studiekring krijg je altijd de hulp die bij jou past. Bel 085 – 049 82 00 voor een vrijblijvend adviesgesprek of kom langs op een vestiging bij jou in de buurt.

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

 • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
 • Experts in alle schoolvakken
 • Voor vmbo, havo en vwo
 • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
 • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
 • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2021 Studiekring BV 085 - 049 82 00