Start na de kerstvakantie het nieuwe jaar weer goed! - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

De kerstvakantie bestaat uit 2 weken kerstkransjes en oliebollen eten en Netflix en uitslapen! Toch? Niet als je na de vakantie een goede start wil maken met je schoolwerk! Ook tijdens de kerstvakantie kun je op schema blijven met je leer- en maakwerk. Klinkt saai, maar met een paar slimme tips begin jij straks 2017 fris en vol zelfvertrouwen op school!

boom web


1.    Ook al is het vakantie, grote kans dat je huiswerk en proefwerken hebt in januari. Maak dus een planning. Een goede vakantieplanning bevat elke dag een aantal taken, met daarnaast veel ruimte tot ontspanning natuurlijk. Plan bijvoorbeeld ’s ochtends van 10 tot 12 uur tijd voor schoolwerk in. Dan kun je én een beetje uitslapen én heb je de hele middag voor leuke dingen.

2.    In de kerstvakantie is er voldoende ruimte om allerlei dingen te ondernemen. Maar wist je dat iets leuks doen ook nuttig kan zijn voor school? Bezoek bijvoorbeeld eens een museum of bekijk een documentaire in het filmhuis. Heb je meteen een onderwerp voor je volgende CKV-opdracht.

3.    Lees alvast een boek voor je Nederlandse- of Engelse literatuurlijst. Als je er op tijd mee start, krijg je die wel uit in de kerstvakantie of ben je in elk geval een heel eind op weg. Scheelt je weer huiswerk in 2017.

4.    Ga met je ouders rond de tafel om uit te leggen welke toetsen en opdrachten je na de vakantie hebt. Misschien kunnen ze je nog helpen nadenken over een leuk onderwerp voor een verslag. Ook kunnen ze je helpen door je leerwerk overhoren. Zo laat je ze zien dat je serieus bezig bent met school.

5.    Sta de laatste week van de vakantie steeds iets eerder op. Op die manier ben je niet compleet uitgeput als je vroeg moet opstaan op de eerste schooldag. Tot op het laatste moment tot 12 uur uitslapen is niet echt een goede manier om je voor te bereiden op de vroege ochtenden.

6.    Als je bezig bent geweest met school, beloon jezelf dan ook eens met een leuk uitje of een dagje niks doen. Vakantie blijft vakantie en juist door ook te ontspannen neem je stof beter in je op.

Veel vestigingen van Studiekring zijn in de 2e week van de kerstvakantie gewoon open! Je kunt dus ook bij ons je huiswerk komen maken. Informeer bij de vestigingsmanager naar de openingstijden.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.