‘Studiekring geeft me structuur en rust’

Leanne_en_moeder_nb.jpg

Leana van de Meent (16) begon in het laatste jaar van het vmbo met huiswerkbegeleiding bij Studiekring. Het was pittig, want ze koos voor de maximale begeleiding van vijf dagen per week. Maar ze kreeg er vrije avonden en weekenden voor terug. En ze haalde met goede cijfers haar diploma.

Leana: “Ik kende Studiekring omdat ze een vestiging hebben in het gebouw van mijn school, de Stichtse Vrije School in Zeist. Ik had er ook van gehoord van vriendinnen. Maar ik dacht steeds: “ik wil daar
niet naar toe, ik kan het zelf wel”. In mijn examenjaar kreeg ik steeds meer moeite met economie en Duits. Toen ben ik met mijn ouders gaan praten. Huiswerkbegeleiding leek me toch wel een goed idee.”

Lange dagen
Petra Hemelrijk, Leana’s moeder: “We kregen een intakegesprek bij Studiekring. Daaruit kwam als advies: vijf dagen begeleiding. Dat vonden we best veel, het leek me niet leuk voor Leana dat ze niet meer met haar vriendinnen kon afspreken. Maar we besloten het te proberen. In december 2016 is Leana gestart.” Leana: “De eerste weken moest ik erg wennen. Ik vond het zwaar, ik maakte lange dagen tot 18.00 uur.” Petra: “Om haar te steunen kwam ik Leana die eerste weken ophalen. Het was koud en donker, zo kon ze na zo’n lange dag even uitblazen in de auto op weg naar huis.”

Meer overzicht
Al snel merkten Leana en haar ouders resultaat. Petra: “Dat ging geleidelijk. We merkten dat Leana betere cijfers ging halen en dat ze meer rust kreeg. Als ze thuiskwam na een schooldag, hoefde ze niet meer te werken. En op vrijdag maakte ze haar huiswerk voor maandag, dus ook in de weekenden was ze vrij.” Leana: “Voor die tijd stelde ik dingen uit en dan moest ik bijvoorbeeld om 22.00 uur ’s avonds nog iets afmaken. Maar bij Studiekring heb ik geleerd te plannen en mijn werk in stukjes in te delen. Zo krijg ik meer overzicht en dat geeft rust in mijn hoofd.” Leana haalde haar diploma met voldoendes voor Duits en economie. Nu gaat ze havo doen. Leana: “Ik blijf nog even doorgaan met Studiekring, ik vind het fijn dat ik er vragen kan stellen en het geeft me structuur.” Een andere factor die meespeelt voor Leana, is haar eigen motivatie: “Ik moet niet van mijn ouders, maar ik wil het zelf.”

Ontspanning
Voor Petra en haar man is de belangrijkste winst van Studiekring dat hun dochter meer tijd voor zichzelf kreeg. “In de maatschappij ervaar je een hoop stress, dat is een ziekmakende factor. Wij willen onze kinderen leren dat ontspanning belangrijk is.”

Is huiswerkbegeleiding ook iets voor jou? Kijk voor een vestiging bij jou in de buurt.

Dit artikel verscheen in LEVEN Magazine van september 2017
Tekst: Olga Leever | Foto: Janneke Aronson

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2021 Studiekring BV 085 - 049 82 00