23-6-2015 - Studiekring groeit verder in Limburg - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Check5, het grootste huiswerkinstituut van Limburg, is onderdeel geworden van Studiekring; marktleider in Nederland op het gebied van huiswerkbegeleiding. Voor Studiekring een unieke kans om uit te breiden in Limburg én voor Check5 veel mogelijkheden tot groei en innovatie. De twee bedrijven passen wat betreft ambitie en geschiedenis goed bij elkaar.

groei


Betrouwbare basis
Thessa Paanakker richtte in 2002 Check5 op. Dat groeide al snel uit tot het grootste huiswerkinstituut in Limburg. Bij Check5 werken meer dan 80 begeleiders en docenten op 11 locaties in Limburg. Voor Thessa Paanakker is het nu tijd voor een nieuwe stap buiten Check5. Thessa: ‘Ik wilde Check5 graag onderbrengen bij een betrouwbare partij die qua aanpak en ambitie goed aansluit bij mijn organisatie. En dat is Studiekring geworden. Het aanbod van producten en diensten, de manier van werken, de bedrijfscultuur en de ambities sluiten mooi op elkaar aan. Natuurlijk zijn er verschillen, maar dat zal in mijn ogen vooral leiden tot leren van elkaar.’ En het bedrijf heeft nóg een overeenkomst: Thessa en haar zus Martje zijn nichtjes van de oprichters van Studiekring, Reinier en Ivo Richaers. ‘Die familieband tussen beide bedrijven is een betrouwbare basis voor de toekomst’, aldus de dames Paanakker.


Nieuwe kansen
Het uitbreiden in Limburg sluit aan bij de ambities van Studiekring. Herman Struijlaart, algemeen directeur van Studiekring: ‘Wij willen graag verder groeien en ontwikkelen, ook in regio's waar wij nog niet vertegenwoordigd zijn. En als marktleider nieuwe initiatieven ontplooien, zoals het doorontwikkelen van onze app, het optimaliseren van onze dienstverlening naar scholen en verdere samenwerking met partners op het gebied van adaptief onderwijs. Wij zijn ervan overtuigd dat het samengaan veel nieuwe kansen biedt voor beide partijen.' Met de start van het nieuwe schooljaar wordt de verdere samenwerking concreet, waarbij het uitgangspunt is dat alle vestigingen van Check5 met dezelfde mensen doordraaien.


Over Check5
Check5 begon in 2002 met het geven van huiswerkbegeleiding en bijlessen in Maastricht. In de afgelopen jaren is Check5 uitgegroeid tot een instituut met verschillende locaties in Limburg. Zij helpen leerlingen bij hun schoolloopbaan met als doel het verbeteren van hun studieresultaten en het aanleren van studievaardigheden.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.