Studiekring: partner in leerlingbegeleiding - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Goede studievaardigheden zijn essentieel voor een succesvolle schoolcarrière. Vaardigheden die niet vanzelfsprekend aanwezig zijn bij elke scholier. U versterkt de resultaten én reputatie van uw school wanneer u investeert in de ontwikkeling hiervan. Dat kunt u als school zelf doen óf met een ervaren partner in leerlingbegeleiding: Studiekring.

hwb


In de vele gesprekken die wij afgelopen jaren voerden met scholen, komt het vaak ter sprake: er is echt wel expertise in huis op het gebied van studievaardigheden. Maar de prioriteit gaat –door tijdgebrek- meestal uit naar het directe onderwijs. Of de specifieke problematiek van de school vraagt om meer specialistische ondersteuning. Studiekring zorgt in deze situaties voor aanvullende capaciteit en expertise.

Dit doen wij
Wij werken op verschillende manieren met scholen samen. 50 van onze 100 vestigingen zijn zelfs gehuisvest in een school. Met deze scholen hebben wij een intensieve samenwerking. We bieden de leerlingen huiswerkbegeleiding en bijlessen op een vertrouwde plek in school. Maar er zijn ook minder intensievere samenwerkingen mogelijk. Wat te denken van een maatwerktraject in de vorm van een examentraining of een zomerschool? Of een training speciaal voor brugklassers bijvoorbeeld?

Op het Thomas a Kempis college in Arnhem hebben wij een vestiging. De rector en 2 mentoren vertellen over hun ervaringen met Studiekring in deze film.

Passend Onderwijs voor groepen
Met Passend Onderwijs heeft elke school te maken. U wilt namelijk elke leerling de benodigde ondersteuning bieden. Wij kunnen u adviseren en helpen met passende oplossingen. Dit kan onderwijs zijn voor een individuele leerling, maar ook voor hele groepen. Eventueel mogelijk gemaakt via een groepsarrangement van een samenwerkingsverband. Op het Dalton Lyceum in Dordrecht organiseerden we een dergelijk groepsarrangement. Hier hielpen we school met het trainen van 450 leerlingen in studievaardigheden.

De driehoek: ouders, school en Studiekring
Wát we ook samen met een school organiseren - of dat nu een vestiging in huis is of een klein maatwerktraject- we helpen scholieren altijd vanuit een heldere visie. De leerling neemt zelf initiatief en het doel is om hem of haar zo snel mogelijk zelfstandig te laten werken. Daarin geholpen door een samenwerkende omgeving: ouders, school en Studiekring. Deze driehoek is voor ons essentieel. Meer lezen over onze aanpak? Lees hier alles over onze werkwijze.

Wist u dat wij u ook kunnen helpen met het inzetten van de doorstroomsubsidies?
Eind 2017 konden scholen een subsidie aanvragen voor een doorstroomprogramma voor de overgang van vmbo naar havo en vmbo naar mbo. Er zijn in totaal 385 aanvragen ingediend, waarvan 214 voor vmbo-mbo en 171 voor vmbo-havo. Omdat er een subsidieplafond van 2,5 miljoen euro is ingesteld, zijn er in totaal 126 aanvragen toegekend op basis van loting. Van die toekenningen zijn 78 voor vmbo-mbo en 47 voor vmbo-havo. Het totaal toegekende subsidiebedrag is € 2.531.200, waarmee 2515 leerlingen worden bereikt in de doorstroom vmbo naar mbo en 1101 leerlingen in de doorstroom vmbo naar havo (bron: VO-raad). Zoekt u een betrouwbare partner die u kan helpen bij het organiseren van een doorstroomtraject op maat? Studiekring kan u hierbij helpen.

Nieuwsgierig geworden naar wat Studiekring voor uw school kan betekenen?
Vraag onze nieuwe scholenbrochure aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met Greke Heida, coördinator scholen, voor een kennismaking. Tel: 085-0498200 of stuur haar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.