Tips voor de kerstvakantie waar je iets aan hebt - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Nog een weekje naar school en dan begint de kerstvakantie! Twee weken vrij = twee weken uitslapen en leuke dingen doen. Toch is het verstandig om ook tijd in te ruimen voor je schoolwerk. Zo blijf je in het juiste ritme en start je het nieuwe jaar goed. Of combineer het beste van twee werelden: doe leuke dingen waar je ook voor school iets aan hebt. 5 tips!
kerstvakantie website


Kerstmis = spelletjes = algemene kennis
Niks gezelligers dan spelletjes spelen tijdens de kerstdagen. Speel in plaats van Monopoly of Hartenjagen een potje Triviant of 30Seconds. Je algemene kennis gaat met sprongen vooruit zonder dat je er erg in hebt!

Bezoek een theater of museum
Moet jij nog een profielwerkstuk maken? Of loop je achter met je verslagen voor CKV? In de vakantie heb je tijd om hier aan te werken. Bezoek met je beste vriend(in) een toffe expo in een museum dat met jouw onderwerp te maken heeft. Of ga naar een theatervoorstelling in de schouwburg. Leuk en handig voor je verslagen!

Films kijken
De vakantie is een uitgelezen moment om lekker lui op de bank hangen met Netflix. Wist je dat Netflix ook veel Franse en Duitse films en series beschikbaar heeft? Probeer eens een film te kijken zonder ondertiteling. Super goed voor je talenkennis én je ziet ook eens een andere film dan eentje uit Hollywood.

Pimp je playlist
De top 2000, jaarlijstjes, maar ook vooruitblikken naar het nieuwe jaar. De kerstvakantie is hét moment om je favo muzieklijsten bij te werken. Zet je nieuwe lievelingsliedjes in je studieplaylist. Wedden dat het huiswerk maken veel makkelijker gaat in het nieuwe jaar?

Opruimwoede
Je kamer opruimen! Niet heel leuk, maar wel heel prettig. Plan een ochtend in de vakantie om je bureau op te ruimen, je kamer te stoffen, je kleren in je kast te leggen. Zodat je in het nieuwe jaar in een opgeruimde omgeving je huiswerk kunt maken. Je gelooft het misschien niet, maar dit werkt heel verhelderend!

Hulp nodig met je huiswerk in het nieuwe jaar? Misschien is huiswerkbegeleiding iets voor jou!

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.