“Topsport en huiswerk zijn goed te combineren!” - Studiekring - huiswerk, bijles en trainingen

Iedereen moet huiswerk maken. Ook als je topsporter bent. Ivar Blom (15) weet er alles van.  Hij is één van de beste skiërs van Nederland en traint vijftien weken per jaar in Oostenrijk. Zijn schoolwerk in Nederland gaat ondertussen gewoon door. Dat betekent dus plannen, plannen en nog eens plannen.  Maar hoe doe je dat? Ivar: “Met doorzettingsvermogen én een beetje hulp van Studiekring.”

sport

Wat zullen veel klasgenoten jaloers zijn op jou! Hoe word je internationaal skiër?
“Ik ben heel vroeg begonnen. Op mijn derde stond ik voor het eerst op de ski’s! Via mijn ouders kreeg ik les van een goede leraar, die nu nog steeds mijn trainer is. In Nederland ben ik bij Skiracing Heemskerk gegaan en ging ik veel trainen in het racingteam. Nu train ik alleen nog in Oostenrijk en doe ik mee met de Nederlands Kampioenschappen.”

Hoe combineer je dat met je huiswerk?
“Twee jaar geleden ben ik gestart met huiswerkbegeleiding bij Studiekring, omdat ik echt alles van te voren moet plannen als ik naar het buitenland ga. Studiekring heeft me geholpen om meer structuur aan te brengen in mijn huiswerk. Voordat ik op trainingsstage ga, vraag ik de leraren wat het huiswerk is. Ook kijk ik veel op Magister. De toetsen haal ik allemaal in als ik weer terug ben.”

Dus die weken in Oostenrijk zijn voor jou geen vakantie?
“Haha nee! Ik vind skiën natuurlijk het aller leukst om te doen, maar mijn dagen bestaan uit eten, trainen, huiswerk maken en slapen. Gelukkig kun je nu ook plannen met een digitale huiswerk app op je telefoon. Dat werkt echt super fijn. Zo heb ik altijd mijn planning bij de hand.”

Heb je nog een goede huiswerktip?
“Variatie aanbrengen in je huiswerk! Ik vind het fijn om bijvoorbeeld talen af te wisselen met wiskunde. Dus niet Engels, Frans én Duits achter elkaar leren, maar tussendoor een paar wiskunde sommen maken. En ik maak graag samenvattingen. Dan kan ik alles beter onthouden.”

En die huiswerkbegeleiding? Is dat nou leuk of niet?
“Soms vind ik het vervelend dat ik meteen na school naar huiswerkbegeleiding moet. Maar als ik er eenmaal ben, is het altijd wel leuk! Ik heb bij Studiekring echt goed leren plannen en al mijn cijfers zijn omhoog gegaan. En weet je wat het fijnste is? Als ik daarna thuis ben, hoef ik niets meer aan mijn huiswerk te doen!”

Ivar volgt huiswerkbegeleiding in vestiging Zaandam.

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.