Zo help je je zoon of dochter met huiswerk

huiswerkbegeleiding_website.jpg

Elk gezin kent het wel. De discussie die huiswerk soms oplevert aan de eettafel. Veel ouders weten niet goed hoe ze hun zoon of dochter het beste kunnen motiveren om aan de slag te gaan. Of hoe ze op een juiste manier dat wiskundeproefwerk kunnen overhoren. Studiekring helpt alvast met 4 handige tips. En voor de beste tips & tricks volg je de gratis Studiekring workshop ‘Helpen met huiswerk’ op een vestiging bij jullie in de buurt.

 

1. Zorg dat je zoon of dochter een eigen rustige werkplek in huis heeft om huiswerk te maken. Dit is zijn of haar eigen huiswerkdomein. Zie er wel op toe dat dit een opgeruimde plek is. Zodat afleiding niet op de loer ligt.

2. Huiswerk maken begint altijd met een planning. Kijk samen met je zoon of dochter naar de agenda. Staat alles vanuit Magister in de agenda? Is zowel maak- als leerwerk ingepland? En plant hij of zij ook een week vooruit? Check regelmatig of het opgschreven huiswerk ook daadwerkelijk gemaakt is.

3. Als ouder ben je al een tijdje van school af. Geen wonder dat je niet meer alles weet van wiskunde of Frans. Toch kun je je zoon of dochter overhoren. Laat ze de stof die ze geleerd hebben aan je uitleggen. Kunnen ze dit op een begrijpelijke manier? Dan hebben ze de stof onder de knie!

4. Maak een familieagenda en hang deze op een zichtbare plek. Bijvoorbeeld op de koelkast. Sporttrainingen, muziekles en familiebezoekjes worden  per week zichtbaar. Zo weet je zoon of dochter  wanneer er voldoende tijd is om huiswerk in te plannen.

5. Bezoek de workshop Helpen met huiswerk. Op een groot deel van de Studiekring-vestigingen wordt deze gratis ouderworkshop gegeven. Het is een interactieve workshop waar onderwerpen als het puberbrein, motiveren en afspraken rondom telefoongebruik aan bod komen. En waar je praktische tips krijgt hoe je je zoon of dochter het beste kan overhoren en kan helpen met het maakwerk.

Kijk hier voor een workshop bij jou in de buurt.

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2021 Studiekring BV 085 - 049 82 00