Zonder zorgen de zomer door

zomerschool-groot.jpg

Het schooljaar zit erop, maar wat een vreemd jaar was het! Door corona heb je een lange tijd thuis moeten zitten en je lessen online gevolgd. Niet de meest ideale situatie om goed te kunnen leren. Het is dus niet heel vreemd als je hier en daar wat achterop bent geraakt. Bovendien zijn achterstanden niet het enige waar veel kinderen tegenaan zijn gelopen. Ondanks dat de maatregelen inmiddels zijn versoepeld, zijn veel activiteiten afgelast en moet iedereen nog steeds rekening houden met de anderhalve meter regel. Dit kan ertoe leiden dat jij je deze zomervakantie net iets meer verveelt dan andere jaren.

Weg met die verveling!

Als je maandenlang veel thuis hebt moeten blijven en je constant in dezelfde omgeving bent geweest, word je veel minder geprikkeld om actieve dingen te doen. Als er om je heen minder gebeurt, blijf je het liefst zelf ook de hele dag binnen. Plots heb je alle tijd van de wereld, maar er is minder om mee te doen.

Gelukkig zijn er oplossingen

Veel gemeenten hebben de handen ineen geslagen met maatschappelijke organisaties en jongerenwerkers om jongeren toch nog een leuke, actieve zomer te geven, ondanks de ongebruikelijke situatie.

Door het hele land worden projecten aangeboden om leerlingen goed op weg te helpen in aanloop naar het nieuwe schooljaar. Zo heeft Rotterdam een complete zomercampus opgezet om 6000 kinderen weer in het zadel te helpen nadat ze maandenlang thuis hebben moeten zitten. Helaas kreeg niet iedereen de ondersteuning die nodig was om de afgelopen tijd goed door te komen. Maar projecten als deze zullen hopelijk deze leerlingen helpen om vol goede moed aan het nieuwe schooljaar te beginnen. Kijk dus eens wat er in jouw omgeving wordt georganiseerd, en zo kom je er achter dat er deze zomer toch een hoop meer te beleven valt dan je van tevoren had gedacht!

Hoe kan Studiekring helpen?

Natuurlijk kan Studiekring jou ook helpen als je het gevoel hebt dat je achterop bent geraakt. Tijdens de zomervakantie biedt Studiekring een aantal trajecten aan om opgelopen achterstanden weg te werken of om de stof die is weggezakt weer terug te halen. Zo start je vol zelfvertrouwen het nieuwe schooljaar.

Als je bijvoorbeeld moeite hebt met een vak, waarvoor je gedurende de afgelopen periode niet goed hebt kunnen leren en je noodzakelijke uitleg mist, dan biedt bijles tijdens de vakantie uitkomst. Tijdens de vakantie kun je samen één-op-één met een begeleider alle stof doornemen die je tijdens de coronacrisis hebt gemist.

Wil je toch eerst rustig van je vakantie genieten, maar het nieuwe schooljaar wel gelijk goed beginnen? Overweeg dan huiswerkbegeleiding. Je gaat aan het begin van het schooljaar direct aan de slag met het organiseren, structuren en uiteraard maken van je huiswerk. Met hulp van je begeleiders heb je alles direct op een rijtje en heb je alle tijd en ruimte om weer helemaal op schema te raken.

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Redenen om te kiezen voor Studiekring

  • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
  • Experts in alle schoolvakken
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
  • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
  • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

Copyright © 2010-2022 Studiekring BV 085 - 049 82 00