Een nieuwe school, nieuwe leraren, klasgenoten en vakken. Werken met een lesrooster. Er komt best wat op je af als je net in de brugklas zit. Leuk, maar ook spannend. Met de brugklastraining van Studiekring helpen we je die eerste periode goed op weg. Dan maak jij straks een goede start op je nieuwe school!

Brugklastraining van Studiekring. Dat zijn 6 trainingen van 1 uur met andere (aanstaande) brugklassers. Tijdens de training krijg je begeleiding bij alle dingen die je in de brugklas tegenkomt. Zo heb je bijvoorbeeld andere vakken, een lesrooster en een flinke stapel boeken. Ook heb je geen vast lokaal en vaste leraren meer. Bij al dit soort zaken helpen we je. Je oefent veel in studievaardigheden en je krijgt praktische tips. Bijvoorbeeld over hoe een lesrooster werkt, hoe je je huiswerk plant en hoe je bepaalde lesstof het beste kunt leren. Natuurlijk krijg je alle ruimte om vragen te stellen tijdens de training.

Met 6 uurtjes training maak jij een relaxte start in de brugklas. Onze studiecoaches hebben veel ervaring met het begeleiden van leerlingen. Ze weten precies hoe ze jou zo goed mogelijk die eerste weken door helpen. Met de brugklastraining leg je een goede basis voor de rest van het jaar.

In het kort

 • voor alle (aanstaande) brugklassers
 • training in een groepje van 6 tot 15 leerlingen
 • op een vestiging bij jou in de buurt
 • 1 uur per week: tijden in overleg
 • 6 bijeenkomsten in maart - juni of augustus - september
 • gratis werkboek
 • les van een studiecoach
 • wekelijkse updates met voortgang naar leerling en ouders

Brugklastraining 5 stappen

inschrijven1. Inschrijven
Vraag aan je ouders of je je mag inschrijven via onze website. Daarna krijgen jullie een bevestigingsmail met praktische informatie zoals wanneer de eerste les begint, wat je nodig hebt en wat je kunt verwachten.

Aan de 

slag20162. Aan de slag
En nu aan de slag! Tijdens de eerste les krijg je je werkboek uitgereikt. De studiecoach geeft uitleg over de brugklas. Je oefent veel in studievaardigheden en je krijgt praktische tips.

voortgang3. Voortgang
Na iedere training krijgen jij en je ouders een update per e-mail over wat je hebt behandeld tijdens de training. Zo kun je het daar thuis ook nog eens over hebben. Geen zorgen: je krijgt geen huiswerk mee.

en nu jij4. En nu jij!
Met deze training begin jij relaxt aan de brugklas. Je weet wat je kunt verwachten. En je weet hoe je dingen aan moet pakken. Dus hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Zo begin je vol vertrouwen aan je nieuwe school.

 

Tip: vraag vriendjes en vriendinnetjes om samen een groepje te maken voor de Brugklastraining!

Goed om te weten

 • 6 x 1 uur brugklastraining kost € 125,- (inclusief werkboek)
 • Een groepje start zodra 6 leerlingen zich hebben aangemeld
 • Voor de betaling van het lesgeld van € 125,- ontvang je een factuur


Behoefte aan huiswerkbegeleiding of een bijles in een specifiek vak? Ook daar helpen we je mee.

aanmelden DefBrochure def

Advies 2016

Reviews

review

"Mijn dochter besloot aan het begin van het schooljaar dat de havo 4 en 5 wel in 1 jaar wilde proberen. Dat werd dus staatsexamen. Dat betekende wel dat ze de stof, die ze anders einde Havo 4 en heel Havo 5 zou krijgen, moest zien eigen te maken. Daarvoor hebben we een beroep gedaan op de bijles mogelijkheden bi Studiekring Breda. Die hebben geholpen met het maken van een planning en vervolgens de nodige bijlessen verzorgd. Los van het resultaat dat mijn dochter zal behalen, zijn we zeer tevreden over de begeleiding en bijles."

Robert Jan Messemaeckers

Bekijk alle beoordelingen