Starten in de brugklas is spannend!

Deze speciale training bereidt brugklassers voor op een nieuwe periode

Brugklastraining

Een nieuwe school, nieuwe leraren, klasgenoten en vakken. Werken met een lesrooster. Er komt best wat op je af als je net in de brugklas zit. Leuk, maar ook spannend. Met de brugklastraining van Studiekring helpen we je die eerste periode goed op weg. Dan maak jij straks een goede start op je nieuwe school!

Tijdens de training krijg je begeleiding bij alle dingen die je in de brugklas tegenkomt. Zo heb je bijvoorbeeld andere vakken, een lesrooster en een flinke stapel boeken. Ook heb je geen vast lokaal en vaste leraren meer. Bij al dit soort zaken helpen we je. Je oefent veel in studievaardigheden en je krijgt praktische tips. Bijvoorbeeld over hoe een lesrooster werkt, hoe je je huiswerk plant en hoe je bepaalde lesstof het beste kunt leren. Natuurlijk krijg je alle ruimte om vragen te stellen tijdens de training.

Met de brugklastraining maak jij een relaxte start in de brugklas. Onze studiecoaches hebben veel ervaring met het begeleiden van leerlingen. Ze weten precies hoe ze jou zo goed mogelijk die eerste weken door helpen. Met de brugklastraining leg je een goede basis voor de rest van het jaar.

Benieuwd? Vraag een gratis intake aan!

Voordelen van brugklastraining

 • voor alle (aanstaande) brugklassers
 • Leer plannen en structureren
 • maak een relaxte start in de brugklas
 • les van een studiecoach
 • wekelijkse updates met voortgang naar leerling en ouders

In 4 stappen naar maximaal resultaat

1

Intake

Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst, nemen we contact met jullie op. En matchen we jou met een goede studiecoach die past bij je hulpvraag. In de intake tijdens de eerste bijeenkomst bespreken we waar je tegenaan loopt en waarbij wij kunnen helpen. Je hoort meteen meer over onze aanpak en kunt natuurlijk al je vragen stellen.

2

Plan van aanpak

We maken een persoonlijk plan van aanpak. We mailen hierover ook met je mentor en eventueel met je vakdocent op school als je dat oké vindt. In het plan van aanpak staan onder meer je hulpvraag, aandachtspunten en de manier waarop we contact houden.

3

Aan de slag

Onze studiecoach geeft tips, legt uit en bespreekt opdrachten. Of geeft extra oefeningen als er tijd over is. Aan het eind van de les maken we afspraken over wat je tot aan de volgende keer moet doen.

4

Evaluatie en voortgang

We houden je natuurlijk op de hoogte van de voortgang. Zo ontvang je na elke afspraak een verslag via mail. Daarin staat hoe het gaat, wat we hebben besproken en welke huiswerkafspraken we hebben gemaakt. En natuurlijk moedigen we je aan! Elke twee maanden evalueren we. Dat doen we tijdens de les. Als jullie willen, kunnen je ouders daar bij zijn. Heb je minder begeleiding nodig, of juist meer? Dan stellen we in overleg het plan van aanpak bij. Zodat je je vakken snel onder de knie hebt.

Meld je aan voor een gratis intakegesprek

Redenen om te kiezen voor Studiekring

 • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
 • Experts in alle schoolvakken
 • Voor vmbo, havo en vwo
 • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
 • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
 • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Meer informatie nodig? Bel ons of laat je terugbellen.

Heb je een vraag? Of ben je nog aan het oriënteren en wil je advies? Bel ons direct. Of laat je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je binnen één werkdag terug.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

085 – 049 82 00

Wij zijn bereikbaar op
ma-vr 08.00 – 19.00
za-zo 8.00 – 16.00

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Header_bijles_NEW.jpg

Huiswerkbegeleiding

Goed plannen. Geconcentreerd werken. Een toets slim voorbereiden. Veel jongeren hebben hier moeite mee. Wij begeleiden bij het maken van huiswerk en leren jongeren plannen, structureren en zelfstandig werken.

bijles.jpg

Bijles

Moeite met een vak? Met bijles van Studiekring is de stof snel weer onder controle. Dat is goed voor het zelfvertrouwen. Bijles bestaat meestal uit wekelijks een uur persoonlijk les van een vakdocent.

lr-iStock-837583112.jpg

Examentraining

De eindexamenperiode is stressvol. Onze docenten geven trainingen die helpen bij een optimale voorbereiding. Dat geeft vertrouwen én een goed resultaat. Je volgt op 14 vakken je trainingen op vmbo-, havo- of vwo-niveau.

Copyright © 2010-2023 Studiekring BV 085 - 049 82 00