Meer grip op je (faal)angst!

Met vertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen? In 6 bijeenkomsten van 45 minuten krijg je meer grip op je (faal)angst en pak je iedere uitdaging vol zelfvertrouwen aan.

Faalangstreductietraining

Vol vertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen? Denk dan aan de faalangstreductietraining van Studiekring. In een paar weken tijd krijg je grip op faalangst. En pak je iedere uitdaging voortaan vol zelfvertrouwen aan.

Ga je goed voorbereid te werk, maar vallen je prestaties tegen? Heb je last van uitstelgedrag of haal je onvoldoendes puur door zenuwen? Dan is de faalangstreductietraining van Studiekring iets voor jou. Je leert hoe faalangst werkt, hoe je het herkent én ermee omgaat. Met praktische handvatten blijf je voortaan je zenuwen de baas. En zet je uitstelgedrag om in acties.

De training is er in 2 varianten:

 • individuele training op een vestiging bij jou in de buurt (6 weken).
 • groepstraining met maximaal 8 leerlingen op school (2 weken).

Voordelen faalangsttraining

 • Voor leerlingen op ieder niveau
 • Voor leerlingen die, ondanks goede voorbereiding, ondermaats presteren
 • Grip krijgen op faalangst
 • Individueel: 6 x 45 min per week
 • Groep: 2 x 3 uur per week
 • Les van ervaren studiecoaches

In 4 stappen naar maximaal resultaat

1

Intake

In een intake bespreken we waar je tegenaan loopt en waarbij wij kunnen helpen. Je hoort meteen meer over onze aanpak en kunt natuurlijk al je vragen stellen.

2

Plan van aanpak

Je leert tijdens de bijeenkomsten in een vaste structuur wat faalangst is, hoe je het herkent en hoe je je ontspant als je het voelt aankomen.

3

Aan de slag

Thuis ga je met oefeningen en huiswerkopdrachten aan de slag. Die bespreek je tijdens de bijeenkomst in de week daarna. Zo leer je je denkpatroon veranderen en krijg je grip op faalangst.

4

Evaluatie en voortgang

We houden jou en je ouders natuurlijk op de hoogte van de voortgang. Na iedere les ontvangen je ouders per e-mail een verslag over wat je hebt geleerd, het huiswerk en tips hoe jij én je ouders met jouw faalangst kunnen omgaan. Je hebt weer zelfvertrouwen genoeg om iedere uitdaging aan te pakken. En vergeet niet: fouten maken mág!

Meld je aan voor een gratis intakegesprek

Redenen om te kiezen voor Studiekring

 • Ontwikkel vaardigheden waar je een leven lang wat aan hebt
 • Experts in alle schoolvakken
 • Voor vmbo, havo en vwo
 • Altijd een vestiging bij jou in de buurt
 • Wetenschappelijk onderbouwde benadering
 • Gecertificeerd door de LVSi
LVSi

Download onze brochure

Huiswerkbegeleiding? Bijles? Studiecoaching? Of wellicht een combinatie? Download onze brochures en lees alles nog eens na over onze diensten.

Meer informatie nodig? Bel ons of laat je terugbellen.

Heb je een vraag? Of ben je nog aan het oriënteren en wil je advies? Bel ons direct. Of laat je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je binnen één werkdag terug.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

085 – 049 82 00

Wij zijn bereikbaar op
ma-vr 08.00 – 19.00
za-zo 8.00 – 16.00

Toch niet helemaal wat je zoekt?

huiswerkbegeleiding.jpg

Huiswerkbegeleiding

Goed plannen. Geconcentreerd werken. Een toets slim voorbereiden. Veel jongeren hebben hier moeite mee. Wij begeleiden bij het maken van huiswerk en leren jongeren plannen, structureren en zelfstandig werken.

bijles.jpg

Bijles

Moeite met een vak? Met bijles van Studiekring is de stof snel weer onder controle. Dat is goed voor het zelfvertrouwen. Bijles bestaat meestal uit wekelijks een uur persoonlijk les van een vakdocent.

studiecoaching.jpg

Studiecoaching

Voor jongeren die slimmer en beter willen plannen. Ondersteuning in de vorm van wekelijks een uur 1-op-1 begeleiding. Onze studiecoaches kennen de geheimen van slim leren. En dat helpt een leven lang.

Copyright © 2010-2023 Studiekring BV 085 - 049 82 00