Nooit meer huiswerkfrustratie.

Stress, gebrek aan overzicht, bezorgde ouders. Huiswerk maken is soms lastiger dan je denkt. Huiswerkbegeleiding helpt.

zoek een vestigingZoek een vestiging Vraag een gratis intake aan

huiswerkbegeleiding

ruit-blauw

Huiswerkbegeleiding

Veel jongeren hebben moeite met plannen, behoefte aan structuur en zelfdiscipline, of willen zelfstandiger leren werken. Sommigen zijn snel afgeleid of missen motivatie. Anderen hebben een achterstand of een leerprobleem. In al deze situaties kan huiswerkbegeleiding een uitkomst zijn. Studiekring biedt voor iedere leerling passende begeleiding, door keuzemogelijkheden te bieden in het aantal middagen, de mate van contact met ouders en school en de combinatie met individuele begeleiding.

Hoe werkt huiswerkbegeleiding?

examentraining

Drie, vier of vijf middagen onder begeleiding werken aan het huiswerk, structuur, discipline en motivatie.

STUDIEKRING MANIER VAN WERKEN

swm-model

In onze aanpak gebruiken we ons eigen beproefde begeleidingsmodel, de Studiekring Manier van Werken. Wij helpen leerlingen bij het plannen en structureren van het huiswerk, zorgen dat leerlingen overzicht krijgen, en leren de studievaardigheden aan die ze nodig hebben om hun werk goed aan te pakken.

REACTIES VAN OUDERS

 

hwb

De sfeer thuis is verbeterd evenals de cijfers. Ik moet helaas toegeven dat jullie positieve benadering beter werkt dan die van ons.

M. Gort,ouder

Lees meer reacties van ouders over Studiekring...

 

aanmeldbutton

Betere schoolresultaten, rust in huis


Meer over huiswerkbegeleiding

Wilt u testen of een aanvulling op de huiswerkbegeleiding voor uw kind nuttig kan zijn? Klik dan hier.

Wat is huiswerkbegeleiding bij Studiekring?

  • Drie, vier of vijf middagen per week huiswerkbegeleiding, aan het einde van de middag is het huiswerk meestal klaar
  • In kleine groepen en vakoverstijgend
  • Werken aan plannen, structuur, discipline en motivatie, ook bij achterstanden of leerproblemen
  • Mogelijk te combineren met bijles, een contactmodule, doeluren of vrije uren
  • In het begin van het jaar een Vliegende Start met o.a. een workshop en werkboek studievaardigheden

De basisdienst huiswerkbegeleiding omvat:

-  Een intakegesprek met ouders en leerling, waaruit een persoonlijk plan van aanpak volgt
-  De mentor op school wordt ook om input gevraagd (tenzij u dat niet wilt)
-  In de huiswerkbegeleiding besteden we uitgebreid aandacht aan studievaardigheden, zoals agendagebruik, samenvatten, leren voor een toets en geconcentreerd werken.
-  Wekelijkse verslaglegging van de voortgang via het e-dossier
-  Een periodiek evaluatiegesprek en mogelijkheid tot het bijstellen van het plan van aanpak


Hier leest u hoe u huiswerkbegeleiding kunt combineren, voor meer contact of extra individuele begeleiding.

 

Leren is niet altijd gemakkelijk

huiswerkbegeleiding-3Veel jongeren hebben moeite met plannen, behoefte aan structuur en zelfdiscipline, of willen zelfstandiger leren werken. Sommigen zijn snel afgeleid of missen motivatie. Anderen hebben een achterstand of een leerprobleem. In al deze situaties kan huiswerkbegeleiding een uitkomst zijn. Studiekring biedt voor iedere leerlingpassende begeleiding, door keuzemogelijkheden te bieden in het aantal middagen, de mate van contact met ouders en school en de combinatie met individuele begeleiding.

Bij Studiekring volgen leerlingen drie tot vijf middagen per week huiswerkbegeleiding. Onze docenten zorgen voor een stimulerende omgeving, waarin iedere leerling rustig kan werken aan het huiswerk, studievaardigheden en het verbeteren van zwakke vakken. Bij Studiekring leren scholieren dat zij zelf hun schoolresultaten kunnen verbeteren, zodat ze zelfstandig verder kunnen: dit motiveert enorm!

Onze huiswerkbegeleiding stap voor stap

Bij Studiekring start de begeleiding altijd met een intakegesprek, waarin we bepalen wat de hulpvraag is en waar we mee aan de slag gaan samen met de leerling. Ook vragen we de mentor op school om advies. In onze aanpak gebruiken we ons eigen beproefde begeleidingsmodel, de Studiekring Manier van Werken. Wij helpen leerlingen bij het plannen en structureren van het huiswerk, zorgen dat leerlingen overzicht krijgen, en leren de studievaardigheden aan die ze nodig hebben om hun werk goed aan te pakken. Tijdens de huiswerkbegeleiding is er ook ruimte om inhoudelijke vragen te beantwoorden en in ieder geval samen met de leerling de vraag helder te krijgen; vaak hebben we meteen het antwoord gevonden, in andere gevallen kan de leerling goed voorbereid op de vakdocent op school afstappen.

Elke week rapporteren we de voortgang in het e-dossier: een eigen, beveiligde webpagina. De leerling kan daar teruglezen wat ons is opgevallen en ouders weten hoe de leerling zich ontwikkelt. Eens per rapportperiode hebben we telefonisch contact of een afspraak op de vestiging om de voortgang persoonlijk door te spreken. Uiteraard nemen we eerder contact op als we merken dat het niet goed genoeg loopt. Naar aanleiding van het evaluatiegesprek, dat we vier keer per jaar houden, stellen we het plan van aanpak bij indien nodig.