Om u een indruk te geven van de resultaten hebben we een aantal reacties van leerlingen en ouders over Studiekring onder elkaar gezet.

Reacties van ouders

"Studiekring heeft mijn zoon weer zelfvertrouwen gegeven doordat de docenten hem stimuleerden met positieve feedback. Dat heeft hem heel goed gedaan, hij is weer in zichzelf gaan geloven en haalde daardoor steeds betere cijfers. De werkomgeving is zeer prettig, hij voelt zich daar thuis. Hij mocht met Studiekring stoppen, maar hij wil graag blijven tot hij zijn examen heeft gehaald. Geweldig!"
V. Smit, Almere

"Mijn zoon heeft heel veel problemen gehad met de overgang van het basis- naar het middelbaar onderwijs. Met name het maken van zijn huiswerk en het plannen daarvan zijn in het eerste jaar regelmatig onderwerp van conflicten geweest. Sinds Mitchell 3 dagen per week bij Studiekring zit, gaat alles een stuk relaxter en beter. Zijn laatste rapport is zelfs goed te noemen, zoals het er nu naar uitziet gaat hij volgend jaar naar de derde klas van de havo!"
Marcel Schenk, Almere

"De begeleiding is zeer persoonlijk en zeer effectief, binnen een paar weken had onze dochter fantastische resultaten!"
Petra Lingsma, Almere

"De uitleg van de stof is erg duidelijk!"
K. Hindori, Almere Stad

"Onze dochter kon vrijwel meteen terecht voor studiementoraat in afwachting van een huiswerbegeleidingsplekje. Ze had geen overzicht meer in haar schoolwerk en had een achterstand opgelopen door omstandigheden. De begeleider, Kevin, die onze dochter direct kon motiveren en ons het vertrouwen gaf doet dit op een enthousiaste aanstekelijke manier. Al snel kwam er een huiswerkbegeleidingsplaatsje vrij. De hoop dat haar achterstand vlot kan worden weggewerkt na regelmatig overleg over de 'stand van zaken' geeft moed. Ze gaat momenteel 4x per week en ze voelt zich daar goed bij. Hij motiveert en doet dat op een leuke, gezellige en vertrouwelijke manier! Zelfs ik, haar moeder, krijg zin om huiswerk te maken maar ja, dat hoeft dus niet..."
Leonie Hoeve, Almere

"De één-op-één lessen van Elvira worden door Alexander als zeer positief ervaren. Wiskunde blijft voor hem een moeilijk vak, maar wordt door de bijlessen niet meer als zeer vervelend ervaren."
Ouder van Alexander Koster, Almere

"Onze zoon heeft een combinatie van een leerprobleem en een gedragsprobleem waardoor het huiswerk maken en leren voor hem erg lastig is. Studiekring heeft hem prima geholpen alles goed op de rit te krijgen en nu te houden. Overleg tussen ons als ouders en Studiekring is bijzonder goed en prettig, wij gaan hier voorlopig mee door!"
Fam. Raven, Almere

"Wij zijn erg tevreden over de hulp die onze dochter kreeg bij Kevin. Zij voelde zich ook erg op haar gemak en durfde ook vragen te stellen of te zeggen als zij het niet begreep zonder dat ze het idee kreeg "dom" te zijn. Onze dochter heeft ook meer zelfvertrouwen gekregen. Wij vinden Kevin een superdocent!"

"Voor mijn kind heeft de begeleiding niet gewerkt in de zin dat het heeft bijgedragen tot goede resultaten om zijn HAVO te kunnen halen; wat wel gewerkt heeft is dat de docenten en vestigingsmanagers en ik een heel goed contact hadden over de manier van leren van mijn kind. Het heeft er een beter beeld over gegeven, over zijn mogelijkheden, zijn talenten en zijn onmogelijkheden, die je wellicht kunt ombuigen, als je zoekt naar andere manieren van leren. Het is fijn om buiten de mentor van school, die toch vaak alleen naar de cognitieve vaardigheden van je kind kijkt, naar andere vaardigheden van je kind te kijken. Je wilt zo graag dat hij op een bepaalde manier leert, maar als andere deskundigen ook zien dat het moeilijk gaat dan voel je je niet alleen staan als ouders. Dus in deze zin heeft het half jaar op de Studiekring heel veel helder gemaakt en ons heel veel gegeven. En wij hopen dat hij volgend jaar, op de nieuwe school waar hij TL gaat doen, wel uit de voeten kan en op zijn niveau en met zijn mogelijkheden en wellicht nog met de geleerde studievaardigheden bij de Studiekring zijn doel kan bereiken: sportleraar worden. In ieder geval zit ons kind nu lekkerder in zijn vel nu hij weer zelf zijn tijd in kan delen en veel kan sporten. Want daar had hij door het vele leren, lange schooldagen en dan nog tot 6 uur naar de Studiekring haast geen tijd voor."
Joke Kool, Almere

"De bijlessen Engels hebben er voor gezorgd dat de woordenschat is vergroot en de resultaten zijn verbeterd. Hierdoor is het zelfvertrouwen gestegen en gaat Desiree met een beter gevoel haar examen in."
Ouder van Desiree, Almere-Stad

"Studiekring geeft scholieren de ruimte en aandacht die ze soms zo hard nodig hebben. Ze krijgen handvatten hoe ze moeten plannen en huiswerk in te delen. De begeleiders helpen, overhoren en vragen naar hun resultaten waar ze bv de vorige keer zo hard voor hebben geleerd. Ze moedigen aan en als ouder is er minder stress en kun je weer positief naar je kind kijken.
A. Schotman, Almere

Ik bewonder jullie volharding om toch met onwillige pubers door te gaan.”
Carel van Oven, Almere Stad

 

"Mijn kind is zelfverzekerder geworden door de begeleiding van Studiekring. Hij kan ook zelfstandiger werken."
Gerda Nirk Almere Stad
 
Mijn dochter maakt sinds November 2011 gebruik van de bijles ten behoeve van het vak Wiskunde, waar zij steeds onvoldoendes voor haalde. Sinds dat zij de bijles volgt bij Studiekring behaalt zij alleen nog maar goede resultaten. Wij zijn er dus erg blij mee. Ook mijn dochter vindt het prettig om naar de bijles toe te gaan. In de klas vindt zij het eng om dingen te vragen en tijdens de bijles durft ze alles meerdere keren te vragen. Ellen Gravemaker Almere Stad
 
 
"Mijn dochter maakt sinds November 2011 gebruik van de bijles ten behoeve van het vak Wiskunde, waar zij steeds onvoldoendes voor haalde. Sinds dat zij de bijles volgt bij Studiekring behaalt zij alleen nog maar goede resultaten. Wij zijn er dus erg blij mee. Ook mijn dochter vindt het prettig om naar de bijles toe te gaan. In de klas vindt zij het eng om dingen te vragen en tijdens de bijles durft ze alles meerdere keren te vragen."
Ellen Gravemaker, Almere Stad
 
"Onze dochter bezoekt 3 middagen per week studiekring. In het begin was het even aftasten, maar als snel zagen wij een ontspannen dochter thuis komen, met een gestegen zelfvertrouwen en langzamerhand kruipen de schoolresultaten weer mooi de lucht in."
Ageeth Rosman, Almere Stad
 
"Wij zijn erg tevreden om met een gerust hart onze zoon goede schoolresultaten te zien te halen. Dit geeft zowel voor onze zoon als voor ons als gezin een boel rust."
Lemmens, Almere Stad
 
"Onze dochter heeft leren, leren en leren plannen. weet nu dat huiswerk maken iets is wat je zelf moet doen, de huiswerkbegeleiding was heel goed voor haar. Nu krijgt ze nog op een vak bijles en dat gaat ook goed. Haar begeleider is er altijd en ik krijg elke week up-to-date informatie."
J. van Dam, Almere Stad
 

Een wekelijks steunpunt voor alle vakken is niet alleen voor onze 14-jarige zoon een verademing, maar ook voor ons als ouders. Ook kunnen we zeer vlot een praktisch verslag hiervan lezen. Perfect dat deze mogelijkheid bestaat!”

Esmee, Almere Stad

 

Mijn kind haalt nu goede cijfers en vindt het nu ook zelf steeds leuker om hoge cijfers te scoren. Thuis hebben we geen ruzie meer over huiswerk maken of overhoren. Het is voor alle partijen een stuk rustiger en plezieriger. Wij zijn allemaal blij!”

Jeanine Mooyman, Almere Stad

 

 
 
 

 

 

Reacties van leerlingen

Heel veel rust en duidelijkheid! Het geeft een fijn gevoel als je thuis komt en je hebt al je huiswerk al af.”
Rens, Almere Stad

Het is oké hier, je leert je beter te concentreren en dat helpt bij mij.
Almere Stad

"Ik heb bijles gehad bij Kevin en ik vond het heel erg leuk. Ik ben blij dat ik nu meer dingen begrijp en dat hij de tijd en het geduld had om het mij uit te leggen. Bij dezen héél erg bedankt voor de uurtjes samen en de gezelligheid."
Esmée, Almere

"Ik word erg gestimuleerd door mijn docenten bij Studiekring."

"Ik ben heel erg blij dat er toch mensen zijn die mij willen helpen met mijn probleem. Ik heb heel erg veel aan de bijlessen gehad omdat ik weet dat ik het kan, terwijl anderen denken dat ik het niet kan. Het heeft mij ook heel erg veel zelfvertrouwen gegeven. En ik vond de lessen erg leuk en gezellig.”

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.