Om u een indruk te geven van de resultaten hebben we een aantal reacties van leerlingen en ouders over Studiekring onder elkaar gezet.

Reacties van ouders

 

Maartje Arnhem Noord Wat een perfecte samenwerking om mijn zoons top te kunnen begeleiden! Geweldig! Met de resultaten is iedereen blij!
"Wat een perfecte samenwerking om mijn zoons top te kunnen begeleiden! Geweldig! Met de resultaten is iedereen blij!"
Maartje, Arnhem Noord 

 

 

"De vestigingsmanager is een goede organisator en een deskundige docent/begeleider. Door de begeleiding van studie-/leervaardigheden en de geboden structuur, wordt onze zoon op positieve wijze gestimuleerd in het maken van zijn huiswerk. Er is een intensief contact met ouders vanuit een open houding."
Van Esch, Arnhem Noord

"Sinds januari volgt onze zoon bijles wiskunde bij de studiekring. Hij had er geen zin in, maar na de tweede keer vertelde hij dat hij het toch wel heel fijn vond. Dat komt door de positieve manier van werken van zijn bijlesjuf. Zij helpt hem daar waar het nodig is, heeft vertrouwen in hem en is positief in haar feedback. Daarnaast heeft de bijlesjuf ook contact opgenomen met de leerkracht om na te bekijken hoe zijn proefwerk is gegaan en waar ze onze zoon nog verder kan helpen. De e-verslagen zijn er altijd vlot. Zijn positief gesteld. De afspraken worden altijd nagekomen en er is altijd de mogelijkheid om een keer een ander moment af te spreken. Kortom: positief over studiekring."

 

Trees Wesselingh, Arnhem Noord 

 

 

"Onze zoon (14) krijgt 1 x per week bijles wiskunde (havo-2) en 1 x per week studiementoraat. Wij zijn heel blij en heel tevreden met de begeleiding die Studiekring geeft. Onze zoon haalt nu opgelucht adem; eindelijk begrijpt hij de lesstof. Het geeft hem zelfvertrouwen. De lijnen met de docent en Studiekring zelf zijn kort, het contact heel prettig. De enige vraag die we nog hebben is: waarom zijn we niet eerder met Studiekring in zee gegaan?"
J. Helling, Arnhem Noord

 

"Mijn zoon heeft drie keer per week huiswerkbegleiding sindsdien zijn zijn cijfers omhoog gegaan, hij vind het ook fijn als hij dan thuis is dat hij dan niks meer hoeft te doen. Echt fijn en goed de huiswerkbegeleiding."
Liesbeth, Arnhem Noord 

 

 

"De huiswerkbegeleiding door Studiekring gebeurt op een prettige en serieuze manier met aandacht voor de leerling."
Annelies Oude Grotebevelsborg, Arnhem Noord

"Mijn zoon kan goed leren maar kan zich niet organiseren, vanaf eind 2011 zit hij op huiswerkbegeleiding en dat geeft voor hem veel rust, hij leert plannen en het werk spreiden zodat niet alles in en heel kort tijdsbestek gedaan hoeft te worden. Onder andere door huiswerkbegeleiding staat hij nu gemiddeld een 7 voor alle (bijna) alle vakken, vroeger waren er enorme verschillen in de cijfers. Ook geeft het hem een steun in de rug en hij vind het leuk."
Ouder, Arnhem Noord 

 

 

"Robbert haalt verrassend hoge cijfers en lijkt plezier te hebben in het Atheneum, mede dankzij Studiekring."
Jaap Huurman, Arnhem

"Studiekring maakt het onze zoon mogelijk zijn weg te vinden in de nieuwe middelbare schoolwereld. Leuk wordt huiswerk maken nog steeds niet, maar hij krijgt er grip op en is daardoor veel vrolijker en krijgt zelfvertrouwen. Een prima investering dus."
Berthold Janszen, Arnhem Noord

"De huiswerkbegeleiding van de Studiekring is voor mijn zoon fantastisch! Hij krijgt de begeleiding die hij nodig heeft!"
Maartje Sietses, Arnhem Noord

"Leonore zit nog maar kort bij Studiekring (groep 7) en ze vind het fantastisch. De begeleiding van Marjan is voor haar super geweldig! Ze heeft het dus ook erg naar haar zin!"
Mevr. M.J.F. Sietses, Arnhem Noord

"Wij zijn zeer tevreden over de huiswerkbegeleiding die wordt geboden. Er wordt goed afgestemd op de behoeftes van het individuele kind. Daarnaast onze complimenten voor het goed georganiseerde contact tussen Studiekring en ouders. Onze middelste gaat naar een andere school, maar gelukkig hebben ze daar ook een afdeling van Studiekring!!"
Marc, Arnhem Noord

"In het begin van de tweede klas kwam er vooral veel meer en ook ingewikkelder stof op ons kind af. Dit resulteerde in regelmatig laat aan de studie. Op de huiswerkbegeleiding heeft ons kind handvatten gekregen om te leren leren, met name het plannen van je huiswerk, manieren om te stof je eigen te maken. Daarnaast kon het met inhoudelijke vragen terecht bij de begeleiders/docenten, ook op terrein wat voor ons als ouders onmogelijk was.Het gestructureerd 3x per week naar de huiswerkbegeleiding gaan is wel zwaar, de dagen zijn lang en gevuld. Als ouders doet het een behoorlijke aanslag op je financiën. Maar als je kind in het ritme zit, dan is de structuur een steun om op een goede manier met je huiswerktaken bezig te zijn, en kan het ook door deze continuïteit en door het in een rustige omgeving werken, vruchten afwerpen voor rapportcijfers. Natuurlijk is de aard en slimheid van het kind hier ook een sterk bepalende factor, maar aan veel voorwaarden om tot verbetering van resultaten te komen is wel voldaan met deze begeleiding. De begeleiders waren bij ons kind veelal positief waarderend, en daar gaat ook stimulans van uit. Ze kijken ook of een bepaalde manier van stof aan leren voor het kind verdienstelijk is, of dat er naar alternatieven gezocht moet worden. Wij praten over anderhalf jaar ervaring. In het volgend jaar gaat ons kind afbouwen en zullen we zien of het zich genoeg stevig en stabiel heeft gevormd in het leren."
M. van de Veen, Arnhem

"In november gestart, na wat tegenvallende resultaten in het examenjaar 4 vmbo-t. Jarenlang als ouder hulp geboden, wat toch steeds meer tegen ging staan en juist soms een averechts effect had, zeker op de sfeer. Je geeft het op deze manier uit handen en terug aan de leerling, met een gerust hart, omdat je toch zeker weet dat er voldoende gestudeerd wordt en je thuis van de 'stress' af bent. Een prima, maar wel kostbare oplossing. Ook heel goed dat er in de vakanties studiebegeleiding is! Geen spijt, er wordt geboden wat is afgesproken. Nu nog even de examenuitslag afwachten..."
Berna, Arnhem

"We hadden genoeg van de strijd en de stress die het huiswerk thuis veroorzaakte. De keuze is ons goed bevallen. Volgend jaar gaan we het zonder proberen, kijken of inderdaad studievaardigheid is bijgebracht."
Mevr. Kemp, Velp

"Kenmerkend voor de huiswerkbegeleiding op deze locatie is de plezierige sfeer waardoor mijn kind er graag heengaat. De aanpak van de docenten is opbouwend en daardoor motiverend, ook als de resultaten even wat minder zijn. Middels de wekelijkse verslaglegging die wij per mail ontvangen, zijn wij altijd goed op de hoogte van waar aandacht aan is besteed, wat goed liep en wat minder en waar ons kind nog even extra tijd aan moet besteden in het weekend. Als wij vragen hebben of een aanpassing wensen, ontvangen we altijd vlot een reactie per mail."

Een goede manier van leren leren zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn in alle brugklassen.”
Theo Slootman, Arnhem Noord

Reacties van leerlingen

" Het werkt goed!"

"Ik vind de docent aardig en ik heb veel geleerd!"
Victor Janszen, Arnhem

"Wat jullie doen is is leuk en goed! De hulp die jullie geven heeft veel nut, tenminste bij mij wel. Het is leuk en gezellig in de klas, dus ik heb het naar m'n zin!"
Roos Sijsma, Arnhem

"Ik vond het wel goed en kon daar goed werken."
Kasper, Arnhem Noord

"Ik vind Studiekring best leerzaam."

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.