Om u een indruk te geven van de resultaten hebben we een aantal reacties van leerlingen en ouders over Studiekring onder elkaar gezet.

Reacties van ouders

"Heerlijk thuis geen strijd meer over het te maken huiswerk omdat Studiekring dit helemaal overneemt. Ik kan thuis weer gewoon ouder zijn en geen studiebegeleider. De kinderen zijn klaar met hun werk als ze thuiskomen. Heel relaxed allemaal. Als de jongens niet bij Studiekring zouden zitten, hadden ze deze prestaties nooit kunnen leveren. Het is alleen qua geld wel een flinke investering voor hun toekomst. Ik pleit ervoor dat het PGB hiervoor ingezet kan blijven worden."
Hanny Spijkers, 's-Hertogenbosch

"Snelle planning; goede begeleiding om toch nog goede punten te halen voor het examen wiskunde."
Christiaan Janssen, Den Bosch

"Wij zijn zeer tevreden over de begeleiding, het heeft onze zoon meer zelfvertrouwen gegeven."
Anita, Den Bosch

"Onze dochter vond het nogal overdreven om huiswerk begeleiding te krijgen, maar nu ze noodgedwongen naar Studiekring gaat moet ze toegeven dat zij zichzelf niet kon motiveren tot leren. Bij Studiekring krijgt ze de rust en begeleiding om zich te concentreren op de voor haar moeilijke vakken. Ze vindt het nu wel leuk om hogere punten te krijgen en ze wordt meer gemotiveerd tot leren en plannen, bovendien vindt zij het (achteraf) niet vervelend om te gaan maar eigenlijk wel gezellig."
Kuin, 's-Hertogenbosch

"Onze zoon is nog maar enkele weken bezig en was in 1e instantie niet erg "blij" om naar studiebegeleiding te gaan. Echter, al na enkele middagen was zijn stemming om en merken wij dat zijn weerstand is verdwenen en hij nu al de voordelen opmerkt. Dit is voor ons als ouders een opluchting en een prettig gevoel van steun in de rug!"
J. Rabou- van Gemert. Den Bosch

"Wij als ouders en onze zoon zelf zijn heel erg tevreden over de huiswerkbegeleiding. Het geeft structuur, regelmaat en een extra steuntje in de rug voor onze zoon."
A. van den Berg, Den Bosch

"Er is zoveel rust gekomen in de gezinssituatie nu alle drie onze kinderen bij Studiekring zitten. En ze presteren nog naar behoren ook."
H. Spijkers, 's-Hertogenbosch"

"Met heel veel betrokkenheid heeft onze zoon twee jaar begeleiding gehad die hem uiteindelijk door zijn middelbare schooltijd heeft gesleept. Met duidelijke afspraken en veel geduld heeft hij resultaat geboekt wat ons als ouders niet gelukt zou zijn. Er is altijd naar oplossingen gezocht en gevonden als we ergens tegenaan liepen. Annèt Braaksma en medewerkers, petje af voor jullie inzet om Sjors zijn talent naar boven te halen."
M. Meeuwissen, Den Bosch

"Studiementoraat heeft onze zoon door zijn eindexamenjaar gesleept."

"Voor onze dochter Hannah was het een prima stimulans! (eindexamen atheneum)"
Heuves, Den Bosch

Bij Studiekring wordt een rustige leeromgeving aangeboden wat het veiligheidsgevoel voor een kind vergroot. Er wordt geluisterd naar wat een kind aangeeft nodig te hebben en bij individuele wensen wordt de aanpak zo nodig daarop aangepast. Duidelijke informatie naar de ouders, fijn dat er wordt gebeld bij afwezigheid. Rapportage wordt op een positieve manier gebracht. Wij zijn zeer tevreden en hebben dit ook aan andere ouders overgebracht.”
Lyanne Uytdehaag, Den Bosch

 “Peter Nogossek vinden wij een dijk van een bijlesdocent. De flexibiliteit, het maatwerk, de manier van aanspreken van de leerling, de inzet vinden wij fantastisch. Alles wordt uit de kast gehaald om succes te behalen. Ook Lyke Frederiks is een erg goede bijlesdocent. De manier waarop ze de leerling prikkelt als die het er even bij laat hangen is prima. De resultaten zijn al beter dan ze waren en we hopen op meer.”
Rieks Wierda, Den Bosch

 “Onze zonen gaan sinds september 2009 naar Studiekring. Zodra ze daarvan thuiskomen zijn ze klaar met hun schoolwerk. Zodoende hoeven wij ze niet achter hun vodden aan te zitten. Geen geïrriteerde reacties van de kinderen en voor ons is het ook relaxed. En de resultaten zijn er dan ook naar!”
Helma van Winnubst, Den Bosch

"Wij zijn erg enthousiast over de Studiekring, onze zoon ervaart de begeleiding als prettig en ondersteunend, niet controlerend. De wekelijkse verslagen zorgen ervoor dat ouders goed geïnformeerd zijn en aanvullend kunnen overhoren en begeleiden daar waar dat nodig is."
L. Oostveen, Den Bosch

"Mijn zoon heeft de afgelopen drie jaar bij studiekring deeltijd begeleiding gehad omdat hij moeite had met het plannen en concentreren op zijn huiswerk. Hierover kregen wij onenigheid, wat de sfeer thuis niet ten goede kwam. De rust en regelmaat waarin hij zelfstandig werken en plannen op Studiekring aangeleerd heeft zal hem in de toekomst zeker van pas komen!"
Astrid Kemperman, Den Bosch

"Wij (mijn man, mijn dochter en ik) zijn enorm blij met de persoonlijke studiebegeleiding. Mijn dochter deelt in overleg haar studievragen in en de Studiekring speelt daar op een motiverende manier op in. Ik zal nog net niet zeggen: studeren is een feest ;-) maar t helpt als je goede hulp en begeleiding hebt."
Judith Besselink, Den Bosch

"Wij zijn heel erg tevreden over de bijlessen scheikunde voor onze dochter. Zij heeft er voldoende baat bij. Afspraken worden prima nagekomen en wij ontvangen wekelijks een verslag."
Francien van Tilburg, Den Bosch

"Wij hebben voor een studiebegeleiding gekozen ter voorkoming van strijd thuis. Persoonlijk ben ik voorstander om deze dienst ook in het weekend te verlenen."
Carl Moll, Den Bosch

"2 kinderen maken gebruik van de studiekring beide zijn zeer tevreden met name de persoonlijke begeleiding is iets wat hun aanspreekt. Rust thuis en stress (school) is stuk minder,leren goed plannen en toch zelfstandig werken."

"Goede begeleiding door hulp bij plannen, overhoren, kennis aanreiken. Enthousiaste en betrokken docenten. Betere leerprestaties zonder extra inspanningen van -of frustraties- bij het thuisfront."
Marie-José, Den Bosch

"Onze dochter heeft bijles Engels. Zij zit in Havo -3 en de basis is niet goed gelegd op school. Samen met haar wordt goed gestructureerd alles opnieuw herhaalt. Ze begint nu goede cijfers te halen en krijgt het vertrouwen terug dat zij het allemaal wel kan! Geweldig en heel fijn. Prettige manier van benaderen van de leerling heel fijn!"
Patries Post, Den Bosch
 

Reacties van leerlingen

"Ik ben blij dat ik bij Studiekring zit. Toen ik nog thuis werkte, deed ik niks. Hier kan ik het rustig maken en leren. Nu heb ik ook betere punten en meestal mijn huiswerk af.”
Pieter, 3 vwo

"Je kent het wel, je hebt huiswerk, morgen een toets en vooral heel veel tijd om hier aandacht aan te besteden. Oftewel: geen excuus om het niet te maken. Toch krijg je het iedere keer weer voor elkaar je huiswerk van je af te schuiven en je tijd te vullen met tv kijken, computeren en andere waardeloze onzin. Terwijl je best weet dat je het binnen drie uur af kunt hebben. Nou, thankgod for huiswerkbegeleiding, want daar krijg je drie uur de tijd om je huiswerk te maken in een rustige omgeving zonder afleiding en met goede begeleiding. En dat zie je terug in je resultaten (en die veel minder rode kop van je vader!). Ik ben dan ook erg blij dat ik deze kans krijg, want ik weet dat ik het anders niet volhoud om dat (nog altijd stomme) huiswerk te maken."
Milou, Den-Bosch, 5 havo

“Ik ben blij dat ik bij Studiekring zit. Ik leer er goed en ik haal nu ook goede cijfers. Mijn maakwerk heb ik altijd goed af. Bij Studiekring helpen ze je als je vragen hebt, helpen ze je goed bij het leerwerk, en overhoren ze je om te zien of je goed hebt geleerd."
Stéphanne, Den-Bosch, 4 vmbo-t

"Discipline is niet mijn sterkste kant, maar met Studiekring zijn mijn punten enorm gestegen. Hierdoor zijn lessen ook makkelijker te volgen, niet meer achter de feiten aan te lopen, maar gewoon weten waar het overgaat. Super!"
Guusje de Bruijn, Den Bosch

"Ik kwam bij Studiekring op ongeveer driekwart van het schooljaar. Sinds toen tot nu bevalt het mij erg. De docenten die je helpen zijn allemaal aardig en ze willen altijd het beste voor je. Mijn mede-leerlingen zijn ook gewoon aardig tegen mij. De sfeer bij Studiekring is super top!!! Door Studiekring zijn mijn punten heel erg omhoog gegaan. Ik zou eerst (waarschijnlijk) blijven zitten in de 2e. Toen kwam ik bij Studiekring in Den-Bosch, het heeft mij erg geholpen. Studiekring bedankt! (ik ga gewoon door hoor!!!)
Rick van Oosterhout