Om u een indruk te geven van de resultaten hebben we een aantal reacties van leerlingen en ouders over Studiekring onder elkaar gezet.

Reacties van ouders

“Onze zoon is thuis te veel afgeleid door TV, Computer, telefoon e.d. Bij Studiekring heeft hij de rust gevonden huiswerk te maken, zonder dat het een gedwongen situatie is. Als ouder weet je dat hij zijn werk gedaan heeft, dus is er geen constante controle nodig waardoor onze zoon het gevoel heeft het "zelf" te doen en dus veel zelfstandiger is geworden. Bovendien zijn z'n prestaties beter geworden en zijn cijfers met sprongen omhoog gegaan. Kortom een rustig gevoel voor kind en ouder.”
Mw. P.v.d. Loosdrecht, Hilversum

"Onze oudste dochter heeft de studiesmaak te pakken, ze heeft geleerd zelfstandig te plannen en kan inmiddels zonder de hulp van Studiekring verder. Onze jongste dochter is nu bij Studiekring, ook bij haar meteen resultaat. Onvoldoendes zijn opgehaald en vooral wat meer zelfvertrouwen; ze heeft het gevoel meer vrije tijd te hebben. De zorgen om het huiswerk zijn overwonnen!"
Nora, Hilversum

"Mijn zoon is nog heel jong en heeft veel baat bij het studiementoraat, hij gaat er graag heen en maakt zijn huiswerk op Studiekring. Er is een open sfeer, het contact is makkelijk, de emailrapporten voor mij heel handig. Uiteraard moet hij het op gegeven moment zelf gaan doen, en men ondersteunt deze gedachte en dat is goed."
Gonneke Winter, Hilversum

“We zijn erg blij dat we de keuze hebben gemaakt om onze dochter aan het studiementoraat deel te laten nemen. Ze gaat er met plezier heen en we zien vooruitgang op school. Dat is ook het belangrijkste doel. Het geeft ons als ouders meer vertrouwen in een goede afloop van de schoolperiode.”
Fontaine, Hilversum

Mijn dochter zelf vroeg dit jaar opnieuw, voor het 2e jaar, om studiementoraat en huiswerkbegeleiding van Studiekring Hilversum. Het geeft haar de structuur en rust en is de stok achter de deur die ze nodig heeft om haar eindexamen voor te bereiden."
Nynke, Hilversum

“Thuis kan onze zoon zich niet concentreren, dit lukt wel bij Studiekring met als resultaat dat de cijfers beter zijn. Ook krijgt onze zoon één op één bijles wiskunde en Engels en dat heeft een hele goede werking. Wij zijn heel tevreden met Studiekring en hadden dit eerder moeten doen. Het geeft ons als ouders ook een stuk rust en dat is alleen maar goed voor de sfeer in huis.”
Marcel Thielemans, Hilversum

"Onze Tessa vind het zeer prettig bij de Studiekring. Vindt dat ze zelf veel meer gedaan krijgt dan wanneer ze thuis zelf huiswerk maakt. Ook krijgt zij geregeld uitleg over de vakken die ze niet zo goed beheerst. De stress over het huiswerk maken is thuis geheel weg, wat erg plezierig voor de ouders is (en voor de leerling natuurlijk ook)!"
Sanders, Hilversum

"Onze zoon ontbrak het niet aan goede wil. Het huiswerk gestructureerd en geconcentreerd maken lukte echter niet goed. Vanaf de eerste dag studiebegeleiding gaat hij met sprongen vooruit en kan hij nu genieten van vrije avonden waarin hij niet steeds hoeft te denken dat hij toch echt nog even huiswerk moet maken. Wij hebben nu een ontspannen kind dat betere cijfers haalt."
M. Koot, Hilversum

"Heel goede steun voor mijn dochter, goede sfeer en motivatie om meer te willen leren!!"
Marcela Astete, Hilversum

"Sinds mijn dochter op studiebegeleiding zit gaan haar cijfers omhoog. Ze wordt minder afgeleid."
C. van Daalen

"Onze dochter heeft niet in eerste instantie problemen met de stof alswel het plannen van leeractiviteiten. Dit wordt door Studiekring zeer goed opgepakt: een gedegen planning, goede plantechnieken en goede controle en terugkoppeling hierop zorgen ervoor dat onze dochter van negen tekort-punten naar drie tekort-punten is gegaan in slechts een paar maanden tijd. Niets dan lof dus! Ook het contact tussen ons en de begeleiding is optimaal. En natuurlijk heeft dit tot gevolg dat ze weer met veel plezier haar schoolactiviteiten beziet en oppakt. Van een zorgenkind terug naar een lachebekje."
W.C. Hellinga, Hilversum

"Onze dochter is nog maar kort bij Studiekring maar krijgt wel meer grip op plannen en heeft deze structuur nodig. Hopelijk gaan haar cijfers in de komende weken ook omhoog! In ieder geval werkt ze nu 3x per week 3 uur aan haar huiswerk en wordt zij niet meer afgeleid door MSN etc."
Godelieve, Hilversum

"Door Studiekring krijgt Bram grip op zijn studieagenda. De docent geeft inspirerend bijles. Ondanks het lastige tijdstip (vrijdagmiddag) gaat Bram graag naar bijles."
Jan Bos, Hilversum

"Prima, helemaal toegespitst op de behoeften van mijn kind."

"Onze dochter Annelotte heeft 3x per week studiebegeleiding bij Studiekring in Hilversum, en gaat daar, gedreven door de positieve sfeer, met veel plezier naar toe. Ze is, geloof ik, een beetje vreemde eend in de bijt omdat ze op een internationale school zit en aanvankelijk wisten we dan ook niet hoe dat zou uitpakken. Maar de begeleiding is prima en flexibel genoeg om ook haar met name te motiveren en enthousiast te maken om hard te werken en maximale inzet te tonen. Dit is wat wij voor ogen hadden: een plek waar het bijna leuk is om je huiswerk te maken en daarna lekker ontspannen naar huis gaan. Het is voor ouders soms moeilijk om tieners het belang van scholing te laten inzien. Wij vinden dat de Studiekring  onze wensen t.a.v. onze kinderen steunt. En als je ziet dat je kind daar wel bij vaart is dat fantastisch voor iedereen! Hartelijk dank, Nathanja!"
Helma, moeder van Annelotte

Ik ben best tevreden gezien de resultaten van mijn dochter en de positieve reacties van mijn dochter t.a.v. de begeleiding.”
Laurens Pels Rijcken, Hilversum

We zijn helemaal tevreden met Studiekring in Hilversum. Mijn dochter heeft veel meer zin en plezier om te leren.”
Marcela Astete, Hilversum

"Zeer betrokken en hulpvaardig"
Westermann, Hilversum

Reacties van leerlingen

"Sinds ik bij Studiekring zit, kan ik mij veel beter concentreren en mijn werk is van betere kwaliteit. Daardoor gaan mijn cijfers ook gelijk een heel stuk omhoog. Het ideale van Studiekring vind ik dat je goed geholpen kan worden, of het over Nederlands, drama of biology gaat, Nathanja Boon kan me er goed mee helpen. Er zijn hier tieners van mavo tot en met vwo 2-talig. De sfeer op Studiekring is ook hartstikke gezellig in de pauzes, maar als er gewerkt moet worden in het heel stil en is er een ideale werksfeer. Studiekring is voor mij een hulpje voor goede cijfers!"
Annelotte, ATC International School 4 VWO

"Ik leer hier heel veel van mijn docente en het is altijd heel gezellig. Je krijgt limonade en een koekje. Van mijn docente heb ik een aantal dingen geleerd, die ik eerst niet wist, zoals verhoudingen en het delen van grote getallen. Mijn docente legt het heel goed uit waardoor ik het beter snap."
Pieter, groep 8

 "Sinds ik bij Studiekring zit, is de stress op school en thuis zeer verlaagd. Geen afleidingen meer tijdens het huiswerk maken en geen conflicten thuis over lage cijfers en slechte inzet. Tijdens repetities en s.o.'s heb ik niet meer het gevoel dat ik de stof niet beheers en omdat ik al mijn huiswerk op Studiekring maak heb ik veel meer vrije tijd. Doordat ik de stof hier vaker moet herhalen, blijft de stof ook hangen na de repetitie. Wat wel minder is: wanneer je geen huiswerk hebt, moet je toch naar Studiekring, maar verder ben ik erg positief over Studiekring."
Tjibbe, Comenius College 3 VWO

 "Super leuk, ik ben er graag."
Huib, Hilversum

 "De sfeer bij Studiekring is goed en ik kan me er meestal goed concentreren. De hulp en de uitleg die je krijgt is erg nuttig. Het grootste deel van mijn huiswerk doe ik bij Studiekring, dat is erg fijn, want dan hoef ik thuis weinig of niks meer te doen. Bij Studiekring hoef je niet alleen hard te werken, want in de pauzes is het altijd heel erg gezellig."
Kep, 14 jaar, St. Aloysiuscollege 2 HAVO

"Ik vind het hier geweldig. Echt chill dat ik altijd mijn huiswerk af heb. Alleen wat ik wel jammer vind is dat ik op vrijdag alle kinderen het weekend zag ingaan, ik ga dan nog naar Studiekring, maar dan heb ik wel verder het hele weekend vrij!"
Karli, Comenius College, 1e brugklas

"Heeft me heel erg geholpen met het schoolwerk, want nu heb ik gewoon mijn huiswerk af en hoef ik niet meer zo te stressen over toetsen e.d. Over het algemeen ben ik heel erg tevreden met Studiekring."

 "Huiswerkbegeleiding heeft me echt heel goed geholpen en helpt me nu nog steeds. Ik vind de sfeer goed."

Gratis intakegesprek

Twijfel je over welke oplossing het beste bij je past? Vraag een gratis intake aan. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we je het beste kunnen helpen.