Om u een indruk te geven van de resultaten hebben we een aantal reacties van leerlingen en ouders over Studiekring onder elkaar gezet.

Reacties van ouders

"Na veel tegenstribbelingen zit onze dochter uiteindelijk toch op huiswerkbegeleiding. Ze gaat er met veel plezier naar toe (dit hadden wij dus echt nooit verwacht) en vroeg ons van de week of ze het volgende schooljaar er weer op mag. Als ze thuiskomt, is ze klaar en hierdoor veel meer ontspannen en kan dan de dingen doen die ze wil. De begeleiders scoren bij onze dochter hoog. Thuis is het ook weer gezellig en dat danken wij toch aan Studiekring."
Fam. Peters, Houten

"Onze zoon krijgt huiswerkbegeleiding. Ideaal. Geen gezeur thuis over huiswerk maken. Duidelijkheid: 3 vaste dagen per week. Altijd mogelijkheid voor uitleg, als hij iets niet snapt. De kosten zijn het dubbel en dwars waard."
M. de Waard, Houten

"Wij zijn zeer tevreden met de resultaten van school die zonder huiswerkbegeleiding absoluut niet waren behaald!! Erg prettig is daarnaast ook dat er thuis geen huiswerkstress meer is."
Mirjam Hooman, Houten

"Onze zoon heeft veel baat bij de huiswerkbegeleiding. Hij overziet de hoeveelheid werk beter en die moeilijke drempel om zelf aan het werk te gaan wordt thuis ook steeds makkelijker genomen. Prettig is dat het kind in zijn waarde gelaten wordt en dat er ook ontspanningstijd wordt ingelast (kopje thee)."
Van Boetzelaer, Houten

"De overgang van de basisschool naar de middelbare school (Havo/Atheneum) was voor Diederik niet makkelijk. Met name de keuze tussen huiswerk of computer, de wijze waarop je structuur aanbrengt in je manier van 'huiswerken' en het planningsaspect waren voor hem erg moeilijk. Na het eerste 'tegenvallende' rapport wilde Diederik zelf huiswerkbegeleiding. Donderdag intakegesprek, vrijdag meteen starten. Resultaten waren direct merkbaar, zowel cijfermatig als wat betreft zijn zelfvertrouwen. Drie middagen begeleiding en de afspraak dat voor 19.00 uur thuis de computer niet aangaat, helpen hem op een fantastische wijze door het eerste brugjaar heen"
Dik Visser, Houten

"Onze dochter is licht dyslectisch en heeft op het gebied van talen heel veel aan de bijles. Zij vond het altijd heel prettig een extra steuntje in de rug te hebben en dit liever van een vreemde dan van haar ouders! Fijn was ook dat zij over andere vakken vragen kon stellen. Komende maand doet zij eindexamen en hopelijk met goed gevolg. Ik wil hierbij de Studiekring graag bedanken voor de vijf jaar begeleiding"
J. Draaijer, Houten

"Onze zoon wordt gestimuleerd om zijn huiswerk te maken en leert goed plannen."
Van Vulpen, Houten

"De begeleiding is super goed. Ook als je denkt dat de aanpak anders zou moeten maar niet weet hoe. Er wordt direct gereageerd. Vaak dezelfde dag nog. Er wordt ontzettend veel meegedacht! Top!"
Eva Molengraaf, Houten

"Prettige begeleiding en accurate reacties op vragen en onduidelijkheden. Wij zijn erg blij met de Studiekring!"
Willeke Dijkstra, Houten

“Voor onze dochter met dyslexie is het een uitkomst om extra ondersteuning voor Engels te hebben. Via Studiekring gaat dat beter dan door de ouders zelf. Voor Engels scoort zij nu zelfs hoger dan voor andere vakken.”
J. Draaijer & B. vd Burg, Houten

“Onze zoon heeft een beperking. De structuur en persoonlijke aanpak bij Studiekring komen zijn leerresultaten ten goede. Zo nodig worden er aanpassingen doorgevoerd die weer een positieve uitwerking hebben op zowel de studieresultaten als op de persoon zelf.”
E. Rebel, Houten

“Studiekring is een regelrechte aanrader voor mensen die goede, degelijke en professionele ondersteuning willen bij het verbeteren van de schoolprestaties van hun kind. Het is degelijk opgezet, ieder kind wordt gezien, persoonlijk benaderd en gemotiveerd. Als het bij Studiekring niet lukt, lukt het nergens.”
A.van de Kerk, Houten

"Wij hadden nooit gedacht dat onze dochter er met plezier naartoe zou gaan en dat doet ze wel. Dit zegt genoeg over de begeleiding. Ze vraagt nu al of ze het volgende schooljaar er ook op mag."

"Onze zoon Gilian zit alweer enige tijd op wiskundeles bij Studiekring. Wij hebben echt het idee dat hij het beter snapt sinds hij deze bijlessen krijgt. Hij heeft er niet altijd zin in maar ziet zelf ook wel in dat het beter gaat. De cijfers zijn dan ook een stuk beter dan voorheen.”
Manita Stoop, Houten

"Vorig jaar heeft onze zoon niet veel aan school gedaan, daardoor gezakt voor het eindexamen. Wij hebben te weinig inzicht om hem te begeleiden. Dit jaar door de huiswerkbegeleiding heeft hij geen onvoldoendes tot nu toe. Het kwalijke vind ik wel dat er perse huiswerkbegeleiding nodig is, dat de school de leerlingen niet genoeg begeleidt om ze het huiswerk te laten doen."
A. Rietveld, Houten

"Wij hebben heel veel baat bij de huiswerkbegeleiding van onze zoon en zijn tevreden over intake, evaluatiegesprekken en informatie per e-mail. Hij voelt zich prettig in de huiswerkklas en is tevreden over de begeleiding."

"Zes keer bijles gehad en sinds drie jaar een goede voldoende gehaald!"

"Prima! Het door ons gestelde doel is gehaald, en daarom hebben we besloten er weer mee te stoppen."

"Bij deze wil ik jullie heel hartelijk bedanken voor alle support vorig jaar en speciale dank aan de bijles docent wiskunde, die wonderen kan verrichten!!!"
Willemien Kosten

"Dochter van 11 is op haar zevende gediagnosticeerd als rekenzwak. De school kwam ondanks inspanning niet verder. Ondertussen rekenanstig ging dochter met tegenzin naar de bijles. Na de eerste bijles was ze om. Ze ging vanaf dat moment met veel motivatie en groeiend zelfvertrouwen naar les. Nu, na een krap half jaar heeft ze haar achterstand van een jaar ingehaald! Ze heeft enorm veel zelfvertrouwen in haar rekenkunde en blijft van haar diagnose "rekenzwak" niets meer over. Ze is enorm vooruit gegaan. De leraar is lief maar staat wel op de afspraken die hij met haar maakt en slaagt erin om haar blij weg te laten gaan. Ik ben zeer tevreden. Hulde!"
Yvette Bergman, Houten

"Het geeft mij de mogelijkheid om zonder afleiding huiswerk af te maken, werk in te halen en meer rust te hebben."
Frans Holwerda, Houten

Onze dochter die dyslectisch is heeft heel veel baat bij Studiekring, omdat zij binnen haar capaciteiten toch bij de talen voldoende leert te scoren op haar meest sterke kanten.”
Van der Burg- Draaijer, Houten

Mijn zoon Tim is afgelopen jaar begonnen met huiswerkbegeleiding bij Studiekring in Houten. Omdat wij voorheen altijd in Indonesië gewoond hebben, heeft Tim een achterstand met Nederlands schrijven en begrijpend lezen. Tim zit op dit moment in de brugklas en gaat 3 keer per week naar de hwb. Door de individuele aanpak van de SK zijn Tim's resultaten prima. Zijn achterstand Nederlands loopt hij snel in en hij is, mede door zijn goede resultaten op school, zeer gemotiveerd. Goed punt van de SK is dat het de verantwoording bij de leerling legt, de leerling moet het uiteindelijk zelf doen maar krijgt een sterke, begeleidende, duw in de goede richting. Wij als ouders zijn tevreden, belangrijker nog; Tim is er ook erg blij mee.”
Ted Kramer, Houten

“Houten is een goede vestiging.”
Conny, Houten 

De contacten tussen ouder en Studiekring zijn laagdrempelig. Vragen worden snel beantwoord.”
Van Viegen, Houten

“ 'Ga nu eens je huiswerk maken' is nu verleden tijd.”
Marrigje Hartman, Houten

"Zonder de begeleiding van Studiekring zou de huiswerkbegeleiding helemaal op onze schouders terecht komen, omdat onze zoon door een lichte handicap zelf niet kan plannen, geen structuur kan aanbrengen en ook niet kan overzien hoe hij het moet aanpakken om te studeren. Hij gaat sinds een jaar 3 keer per week van 15.30 tot 18.30 uur naar Studiekring en haalt mooie cijfers en gaat graag naar Studiekring toe. Als hij thuiskomt is hij niet doodmoe, terwijl dat bij het studeren thuis wel het geval was."
Brigitte van Barneveld, Houten

"Zeer de moeite en het geld waard. Ze leren vooral goed plannen. Ze kunnen met vragen over de stof terecht en de kinderen worden overhoord. Scheelt een hoop stress thuis."
M. de Waard, Houten

Reacties van leerlingen

"Ik vind het fijn dat de Studiekring er is en omdat ik dan mijn cijfers omhoog haal! En ik krijg extra stof en dat helpt."
Anne, Houten

"De bijles zorgt ervoor dat ik meer zelfverzekerd naar de toets toe ga. Ook leer ik dingen waarvan ik dacht dat ik het had begrepen, maar het toch niet bij het juiste eind had."

“Prima, top”
Sacha Schmitter, Houten

"Heel goed"
Theo Metz, Houten

"Saai.. maar het helpt wel."
Jennifer, Houten