Om u een indruk te geven van de resultaten hebben we een aantal reacties van leerlingen en ouders over Studiekring onder elkaar gezet.

Reacties van ouders

"Ik ben erg tevreden over de huiswerkbegeleiding voor mijn zoon. Ze helpen hem goed en stimuleren hem bij zijn huiswerk. En hij wordt altijd goed overhoord. Zelf is hij ook tevreden!"
Sabine Biekart, Leiden

"Onze zoon heeft een mentor voor 1 uur per week voor de planning. Het geeft hem rust in zijn hoofd en hij voelt zich daar een stuk prettiger bij."
Van Egmond, Roelofarendsveen

"Zeer tevreden. Wekelijks een verslag en ze proberen ons kind echt te helpen met het leren en met het onderzoeken naar de oorzaken wanneer de resultaten niet overeenkomen met de verwachtingen."
Astrid Prakke- Bruins, Leiden Boerhaave

"Onze zoon volgt sinds enkele maanden huiswerkbegeleiding bij Studiekring in Leiden. Plan van aanpak is heel duidelijk, onderling contact tussen leerling/ouders/begeleiding is heel goed en we worden prima op de hoogte gehouden via het e-dossier. Als er nog thuis huiswerk gemaakt moet worden, dan worden we daar ook van op de hoogte gebracht. En het belangrijkste: hij is enorm vooruitgegaan met zijn cijfers: eerst gemiddeld een 6 of lager, nu gemiddeld een 6 en hoger: dat is na enkele maanden dus complimenten!!! En ook de sfeer thuis is veel beter geworden! We kunnen het iedereen aanraden, het is het geld dubbel en dwars waard!!!
Alice, Leiden

"Zonder de begeleiding van Studiekring was mijn zoon lang niet zo ver gekomen als dat hij nu is. Hij wil heel graag op het stedelijk gymnasium blijven en dat lukt door de goede begeleiding. Hij krijgt hulp bij het goed plannen van het vele huiswerk en ook de hulp die hij krijgt bij het overhoren van de vele toetsen die hij heeft. Hierdoor heeft hij veel meer zelfvertrouwen gekregen."
Helma Mars, Leiden Boerhaave

"Heel goed. Mijn dochter voelt zich heel serieus genomen. Ik vind dat ze echt goed wordt begeleid. We hebben regelmatig overleg en Studiekring doet er alles aan om haar goed te begeleiden. Ik ben echt heel erg tevreden!"

"Het contact is nog niet zo lang, maar ik ervaar het als positief. Ik heb het gevoel dat mijn dochter goed in de gaten wordt gehouden, de docenten kunnen iets over haar vertellen als ik ze spreek, en dat vind ik prettig."
Marja Schoenmakers, Oegstgeest

 

"Onze dochter vindt de rustige werkomgeving erg plezierig en krijgt zelfvertrouwen door de succeservaringen."
E. Balsem, Leiden

"Wij zijn als ouders zeer tevreden over de werkwijze van Studiekring, met name omdat het in ons geval gaat om een zoon met een stoornis in het autistisch spectrum. Wij zochten een plek waar hij zich vertrouwd kon voelen en geconcentreerder aan zijn huiswerk kon zitten. De hulp bij het plannen en organiseren van het huiswerk nam een enorme last van onze schouders. En voor onze zoon was alles nu helder, gestructureerd en overzichtelijker. Een aanrader dus!"
S. Bakker, Leiden

"De eerste maanden dat mijn zoon bij Studiekring zat was ik heel erg tevreden en het gaf thuis veel meer rust wat het huiswerk maken betreft. De resultaten waren ook verbeterd. Intussen moet ik zien dat de prestaties weer omlaag zijn gegaan. Ik zou me een wat strikter en strengere aanpak wensen wat het leren en controleren betreft. Sommige kinderen hebben dat volgens mij nodig."
M. van Kasterop, Leiderdorp

"Mijn dochter is pas één maand bij Studiekring, maar tot nu toe gaat ze er fluitend naar toe en komt er opgewekt vandaan. Er is weinig afleiding, waardoor ze lekker aan het werk gaat. De sfeer is zo te horen goed."
Caroline, Leiden

"De Studiekring brengt veel rust in ons gezin. De zorgvuldigheid in de communicatie van de contactpersoon met onze zoon, ons en de school ervaren wij als heel efficient en prettig. Wij zijn goed op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zoon als het gaat om huiswerk, zonder dat het betuttelend wordt of een controlegevoel geeft. Het geeft het idee van samenwerking. Wij zijn uitermate tevreden over Studiekring"
De Jongh, Leiden

"Wij zijn erg blij met Studiekring. Je kunt er in rust werken en alles wordt goed in de gaten gehouden. De communicatie met de medewerkers is open en ze zijn erg betrokken. Een aanrader voor ouders met kinderen die thuis niet zo makkelijk kunnen werken. Je wordt goed op de hoogte gehouden en de situatie blijft thuis gezelliger, doordat je niet steeds achter je kind aan hoeft te zitten."
L.Corver, Leiden

"Het is heerlijk om allemaal thuis te zijn en geen stress over het plannen van huiswerk te hebben. Maak al voor het 3e jaar gebruik van de huiswerkbegeleiding voor 3 dagen in de week en het gaat heel goed."
Sylvia Kreuse, Leiden

Reacties van leerlingen

 "Het is voor mij heel nuttig."
Erik Gosselink, Leiden

"Het is erg handig, ik leer er ook van."
Bart van der Meij, Oegstgeest

"Het was zeer gezellig."