Om u een indruk te geven van de resultaten hebben we een aantal reacties van leerlingen en ouders over Studiekring onder elkaar gezet.

Reacties van ouders

"Toen wij hoorden dat in Zaandam een vestiging van Studiekring opende waren wij aangenaam verrast. Tot voor kort was er namelijk geen mogelijkheid van huiswerkbegeleiding in onze regio. De eerste jaren van de middelbare school van onze zoon hebben wij hem daarom veel zelf moeten helpen en overhoren.. Zeker in VWO-klassen beschouwen veel docenten het namelijk niet tot hun taak te controleren of de kinderen hun huiswerk hebben geleerd (als er al huiswerk wordt opgegeven). Zij gaan ervan uit dat kinderen alles uit zich zelf doen en goed kunnen plannen. Voor onze zoon gold dat bepaald niet. Langzaam maar zeker merkten we dat het een te zware taak werd om alle huiswerkbegeleiding zelf te doen, zeker ook omdat er nog meer kinderen in huis zijn. Zijn cijfers daalden en het eerste rapport in 4VWO zag er niet goed uit.Het was dan ook een hele opluchting toen we merkten dat de huiswerkbegeleiding bij Studiekring prima in staat is onze zoon te helpen. Vier dagen in de week, meteen uit school, gaat hij er naar toe en als hij omstreeks 18.00 uur thuis is is het huiswerk klaar en overhoord! Zijn cijfers verbeterden en, bepaald niet onbelangrijk, de sfeer in huis ook. Geen discussies meer 's middags om zoonlief aan het huiswerk te krijgen en in de weekenden was er meer tijd voor sport of andere dingen omdat heel vaak door de week het huiswerk al afgemaakt is en eventueel al voorbereid voor de volgende week."
Nynke Klaassen, Koog aan de Zaan

"Heldere communicatie over voortgang, snel contact als dat nodig is. Professioneel en stimulerend voor het kind. Heldere regels en consequent toepassen daarvan."

"Het hele jaar heeft mijn zoon (PDD-nos) begeleiding in de vorm van studiementoraat. Mede door deze vorm van begeleiding redt hij het in het regulier voortgezet onderwijs en zijn wij hier erg blij mee. De mentor zet zich erg in om hem toch gemotiveerd te houden, terwijl hij zich vaak depressief voelt."
Lenette Verkooijen, Zaandam

"Mijn kind is nog maar twee keer geweest maar de eerste indruk is positief."

"Mijn dochter stond een 3.6 voor Engels, ondertussen gaat ze het examen in met een 6.1. elke week heeft ze Engels bijles. Echt super..."
Ludwina Moet, Zaandam

"Ben erg tevreden over Studiekring. Mijn zoon heeft nog niet zo heel lang bijles maar begint al meer zelfvertrouwen te krijgen. Het is net even het laatste duwtje in de rug dat hij nodig heeft. Ook de docente is erg vriendelijk en geduldig al met al goede ervaring tot dusver."
Georgina Oosting, Zaandam

"Mijn zoon bleek op de basisschool niet echt gehopen te zijn bij het rekenen bleek op het voortgezet, hierdoor was zijn wiskunde ver onder de maat . Maar dank zij Studiekring gaat het nu veel beter hij haalt zelf achten en zijn zelfvertrouwen bij wiskunde is hierdoor ook veel beter geworden. Hij vindt het nu echt leuk want hij snapt het, en dan zit hij pas 6 a 7 weken bij Studiekring. GEWELDIG toch een PLUIM voor zijn STUDIEBEGELEIDSTER en voor STUDIEKRING. Ben meer dan tevreden, bedankt."
M Wagner, Zaandam

"Onze dochter is in oktober begonnen met bijles Engels. Zij is dyslectisch en heeft veel moeite met talen. Door de wekelijkse bijlessen, de goede afspraken en de duidelijke verslagen heeft onze dochter die in 5 Havo zit goede resultaten behaald en bleven wij goed op de hoogte. Al eerder hebben wij gebruik gemaakt van Studiekring, voor het vak Wiskunde, en ook nu weer zijn wij zeer tevreden. Het is heel fijn om te zien dat onze dochter veel meer zelfvertrouwen heeft gekregen."
Jolanda Hendriks, Zaandam

"Mede dankzij Studiekring hebben wij weer een opgewekte dochter thuis met een heel mooi rapport die weer de tijd heeft om ook leuke dingen te ondernemen i.p.v. alleen maar op haar kamer achter de boeken te zitten. na de uren op studiekring is ze helemaal klaar en loopt ze zelfs vooruit op haar huiswerk. Door de pittige prijs heb ik mijn twijfels gehad maar het is het zeker waard. goed voor rust van de student en haar omgeving."
Beusenberg, Zaandam

"Mijn zoon gaf zelf aan dat hij hulp nodig had in het aanleren van technieken van huiswerk planning en uitwerking . Hij voelde zich gelijk op zijn gemak doordat hij zelf kon aangeven waar hij hulp bij nodig had en omdat de vestiging op loopafstand is van ons huis. Nu besteed hij meer aandacht aan zijn huiswerk op de huiswerkbegeleiding zodat hij thuis de ruimte heeft om achter de computer te kruipen en zijn eigen ding te doen. Wij zijn blij dat we de wetenschap hebben dat zijn huiswerk af is en dat zijn schoolresultaten verbetert zijn. Een win/win situatie voor beide kanten dus want er is nu minder stress in huis."
Mw. Kolijn, Zaandam

"Wij zijn als ouders zeer tevreden over Studiekring! De organisatie rondom de bijlessen is helemaal oké Je wordt als ouder prima betrokken doordat je wekelijks in het verslag per email kunt lezen over de afspraken en vorderingen. Onze zoon komt gemotiveerd terug van de bijles. Hij merkt nu al na een aantal weken bijles, dat zijn resultaten tijdens de regulieren lessen economie op school verbeteren! Een mooie opsteker."
G. Ballintijn-Metz, Zaandam

"Mijn zoon en ik zijn erg blij, dat wij de stap naar Studiekring gezet hebben. Hij heeft nu de leeromgeving en de begeleiding die hij verdient. Het stimuleert hem om de extra stap te zetten. Kortom, volgens een beproefd concept en toch persoonlijk."
Margriet van Dongen, Zaandam

Reacties van leerlingen

"Ik zit nu ruim 2 maanden op het Sint Michael College en het gaat super goed. Dit komt voor een groot gedeelte door Studiekring, hier ben ik goed geholpen met mijn spelling. Hiervoor wil ik u graag bedanken want mijn spelling is veel beter waardoor het schrijven van teksten en het maken van SO's en proefwerken veel beter gaat!"